Der er medvind i vinmarkerne i Champagne i øjeblikket. De berømte Grandes Marques bruser frem på de lukrative investeringsmarkederne og suser forbi mange af de historiske slotte fra Bordeaux og samtidig øger de store Champagne huse produktion for at kunne levere tilstrækkeligt til et marked, som åbenbart ikke kan få Champagne nok.
Det har smittet af på Terroir de Condé og den helt vestlige del af Vallée de la Marne som vel oprindeligt kun blev indlemmet i Champagne appellationen for at sikre frugt nok til de store spillere. I dag er området inde i en hastig og forvandling hvor det tilplantede areal bliver ved med at vokse og hvor en ny generation af optimistiske vinbønder vælger IKKE at sælge al deres frugt for i stedet at veksle den til Champagne i deres egne små kældre. Det har betydet at antallet af producenter, de såkaldte "Récoltant Manipulant" er vokset fra under 50 til nu flere end 110 i løbet af de sidste 20 år, og det spændende er, at det samtidig har skabt en fornyet respekt for Vallée de la Marnes dominerende drue Pinot Meunier.
Før var den arbejdshesten som blev kørt vestpå for at spille 3. violin i Champagnerne fra de store huse. Nu bliver den hjemme og får lov til at dominere i mange cuvéer og da de fleste producenter fra den nye generation arbejder med relativt få måneders flaskemodning mellem tirage og degorgement åbenbares i de bedste øjeblikke nye og fascinerende sider af druen som nu endda har smidt broderskabet med Pinot Noir og nu blot skal kaldes Meunier.
En af de fornemste ambassadører for Meunier-druen er Olivier Belin, og han har det ikke fra fremmede. Hans morfar Henri Planson degorgerede så tidligt som i 1963 - og som den første i den parisiske ende af Vallée de la Marne - sin første Meunier funderede Champagne. Men det var først i 1997, da barnebarnet kom hjem til gården med et diplom i ønologi i lommen, at det sidste manuelle arbejde i kælderen blev automatiseret og produktionen begyndte at kigge op over de 15.000 flasker. Siden er kælderen blevet udvidet og moderniseret med blandt andet en automatisk Coquard-presse der tager 4.000 kg druer af gangen, og nu har produktionen rundet de 40.000 flasker, som hovedsageligt sælges til restauranterne langs Marne-floden.
Chanmpagne Belin har været en del af Løgismose familien siden januar 2022. Se det aktuelle sortiment her.