Denne Champagne Cuvée Louis XV skiller sig ud ikke alene på grund af prisen, men også fordi den er produceret i klare karaffel lignende flasker. Man kan vælge at synes det er smukt eller kitschet. Under alle omstændigheder er der tale om en raffinering af det udtryk, De Venoge allerede opfandt til deres Cuvée des Princes i 1961.
Cuvée Louis XV er udelukkende sammenstukket af frugt fra Grand Cru marker. Dels Pinot Noir fra Verzenay, Ambonnay, Mailly og Bouzy, dels Chardonnay fra Avize, Cramant, Mesnil-sur-Oger og Chouilly, således at man endte med en 50/50 blanding. Det er en ung Eric Lebel, der senere blev den feterede Chef de Cave hos Krug Champagne, der har skabt vinen, og siden er den blevet passet af Thierry Grasco (headhuntet til Pommery) og siden 2001 af Isabelle Tellier, som er en af de meget få kvindelige vinmagere i Champagne.
Eric Lebel har angiveligt skabt vinen ved at lave et særligt take på den allerede udmærkede de Venoge Cuvée de Princes ved dels udelukkende at anvende Grand Cru frugt dels ved at ekskludere Pinot Meunier fra drueblandingen. Der er tale om gæringen i stål og beton med fuld malolaktisk forgæringen og så assemblage og fornyet gæring i flaskerne i foråret 1996, og herefter er det så, at vinen har været gemt væk og glemt i kældrene i Èpernay frem til 2006, hvor de første flasker degorgeres med en behersket dosage på 6g.
Her er vel nærmest tale om flydende kulturhistorie og vinen kan opleves som en parallel til Oenotheque vinene (de senere P2 og P3), som Richard Geoffroy har fremtryllet for Dom Pérignon. De mange år i flasken har taget pant i de synlige bobler, men i munden er vinen stadig livlig og prikkende og for dem der holder af udviklet Champagne er dette et eldorado af finesse og nuancerigdom. Meget toastet, med benzin på bålet som i helt stor moden Riesling og med så meget af den oprindelige friskhed intakt, at f.eks. Robert Parkers mand i Champagne Stephan Reinhardt tabte kæben, da han smagte vinen i november 2017:
"What a gorgeous bouquet is this! Vinous and slightly oxidative, with hints of figs and dates, toffee, Madeira, Vin Jaune, Sherry, biscuits, toasted rice, white mushrooms, earthy flavors, licorice, oriental spices, vanilla, dried oranges and apricots and a thousand more flavors. If you like matured Champagnes, you'd die for this. On the palate, however, this is a fascinatingly pure, fresh, tight and delicate Champagne that is lithe and perfectly balanced but also concentrated. The finish is again pure, fresh and mineral, with stewed apricot and peach flavors in the salty aftertaste. This is a great delicacy delivered onto the palate with sophisticated intensity and stunning tension."
Vi er forbi diskussionen om hvor vinen skal placeres i det salte køkken. Dette er ren meditation sammen med andre indforståede vin venner.