Champagne Philipponnat har i det nye millennium være igennem en vidunderlig transformation, der har sparket huset væk fra det mange kaldte pålideligt og traditionelt og helt op i Champagnes absolutte superliga. Niveauet i husets forskellige cuvéer har fået et markant løft og i tilgift er der blevet skabt en overbygning til Champagnen fra det berømte Clos de Goisses, som ellers i 64 år var Philipponnat ’s urørlige og ikoniske top vin.
Det startede med beslutningen om at de allerbedste årgange skulle produceres en helt særlig luksus cuvée på den ypperste frugt fra de ældste vinstokke på den stejle skråning. Det blev til ”Les Cintres 2006”, som efter næsten ti år i Philipponnat ’s kældre blev frigivet til salg i efteråret 2015 og året efter fulgte Le Léon ligeledes fra 2006 fra parceller som også leverer frugt til Cuvée 1522 og nu har vi så fået debutårgangen af denne La Rémissonne, som tager sit navn fra et lille parcel med gamle Pinot Noir vinstokke, der står i eroderede kalksten oppe på toppen af, eller om man vil, bag ved Clos de Goisses.
Druerne er naturlig håndhøstede med en soignering allerede oppe på skråningen og endnu en neden foran kælderen inden de hele klaser er røget direkte i den pneumatiske presse hvorfra kun den frit løbende most, efter den har fået lov til at sætte sig, er fyldt direkte på en lille stribe en gang bruge fade. Her er mosten forvandlet til vin og efterfølgende modnet et lille årstid uden malo hvorefter den endelige cuvée er sammenstukket i efteråret 2010 og fyldt på flasker sammen med rørsukker og lidt opformeret gær fra Clos de Goisses. Herefter fulgte den fornyede gæring hvorefter vinen, efter mere end 100 måneders udvikling i flasken, har fået skudt bundfaldet af, fået en dosage på 4,5g. og modtaget sin Champagneprop.
Resultatet er blevet en Champagne som enhver der har været så heldig at opleve og blive begejstret for Les Cintres også bør opleve. Slægtskabet er indlysende og den kraftfulde kompleksitet er den samme samtidig med at vinen kommer med sin egen nerve og så mange subtile lag at man forstår at hvorfor Champagne Philipponnat nu brillerer med hele 3 Blancs de Noirs på toppen af porteføljen. Vi har et sted set det omtalt som "boblekunst", og er ikke uenige!
Men det er en Champagne, som helst skal med ud i det salte køkken, før den subtile finesse virkelig kommer til sin ret. Hvis du skal have gæster, som virkelig nyder Champagne, prøv så at udtænke en menu, hvor La Rémissonne er den gennemgående vin. Det kan kun blive en vidunderlig aften!
Bemærk at der kun er degorgeret 2.500 flasker. Vinene er allerede et samlerobjekt og vi afviser i øjeblikket bestillinger fra udlandet.