Når det besluttes, at Krug skal lancere en Vintage Champagne sammenstikkes cuvéeen fra udvalgte fade blandt de op mod 150 forskellige basisvine, som huset arbejder med. En fremgangsmåde som betyder, at der i princippet ikke er nogen faste regner for druesammensætningen, men i følge Julie Cavil, der trådte op ved siden af Eric Lebel i foråret 2006, arbejder man ud fra et udgangspunkt som siger: Op til 60% Pinot Noir, op til 30% Pinot Meunier og aldrig mere end 30% Chardonnay.
Det er Krug’s faste smagepanel, (6 personer med ligelig kønsfordeling som oftest mødes kl. 11 og sjældent smager mere end 20-30 vine) som hjælper til med udvælgelsen og, som Julie Cavil har fortalt, så er det en meget subjektiv opgave, hvor ”vi leder efter de vine, som overrasker og fortryller os mest”. Det er altså ikke Krug’s husstil, der skal forfølges, men derimod årgangens særlige DNA, der skal fanges, og derfor har Krug de senere år sammenlignet deres årgangschampagne med et stykke musik orkestreret af Krug. I 2004 kalde de kompositionen “Luminous Freshness”, i 2006 "Capricious Indulgence", og her i 2008, der er et af de koldeste og mindst solrige år i nyere tid, er det så "the elegant and intense story of a cool and balanced year", og en komposition som endte med at blive en “Classic Beauty”.
Den endelige drueblanding endte med at lande tæt på udgangspunktet, nemlig 53% Pinot Noir fra en række parceller i det sydlige Montagne de Reims Sud inklusive Aÿ, Mareuil, Bouzy og Ambonnay, der så har fået et syrligt spark fra 25% Pinot Meunier og lidt mere frugt og delikatesse fra 22% Chardonnay.
Vinen er efter den fornyede gæring modnet i mere end 11 år (18 måneder længere end ved de foregående årgange) inden de første flasker er blevet degorgeret til Extra Brut med en dosage på 6g., og såvel på proppen som på bagsiden af flasken kan man finde en 6 cifret kode kaldet KRUG iD., som via Krug’s hjemmeside eller Krug’s App kan veksles til udførlige informationer om den flaske, man er så heldig at have ved hånden.
Krug 2008 var, efterhånden som det trak ud med frigivelsen, længe ventet, og den har, som forventeligt og som det fremgår, modtaget fremragende anmeldelser, hvor flere hæfter sig med den knivsparke syre og den markante næsten kalkede mineralitet, hvorefter flere af deres mange point må formodes at være bundet op på vines udviklingsmuligheder 5, 10 eller måske endnu flere år efter degorgement.