Der er løbet en del vand i åen siden Henri og Remi Krug introducerede tanken om en rosé for deres far Paul tilbage i 1983, og et og andet er blevet væk i mellemtiden, hvis denne vin, funderet på frugt fra 2013-årgangen, blot skulle være den 25. i rækken.
Eller også er det sådan, at nomenklaturen blot er en nummerering af den stadigt flydende strøm af små kunstværker, som Chef de la Cave Julie Cavil og legenden Eric Lebel, som stadig rumsterer, har begavet os også længe før de i 2012 fandt på at kalde rosé Champagnen funderet på 2004-høsten for den 17ème Édition.
Hvorom alting er, så er Krug Rosé nu, om ikke blevet en årgangsvin, så blevet en vin som bekender sig til den diversitet, som blandt andet årgangenes spil forårsager, og hver enkelt Édition kommer nu med en fortælling, som kan blive vores, hvis vi forfølger det Krug-ID, som er printet på alle flasker. Således er denne 25ème Édition frigivet med 3 ID-numre, som fortæller os, at vinen har været 7 år under vejs og at den for 50% vedkommende er funderet på frugt fra 2013-årgangen og dertil 50% frugt fra 4 tidligere årgangen heriblandt den legendariske 2008-årgang.
På tværs af årgangene er der hovedsagelig tale om frugt fra parceller omkring Ambonnay og Bouzy, som er sammenstukket til den ønske sarte nuance med omkring 10% rød Pinot Noir fra det berømte Côte Valnon i Aÿ. Herefter tirage i foråret 2014, fornyet gæring i flaskerne og modnet i mindst 80 måneder frem mod degorgement fra foråret 2020 med en relativt beskeden dosage på 6g.
"The harvest of 2013 gave the House’s oldest plots the conditions they needed to shine. The vibrant, chiselled Chardonnays from plots in the Côte des Blancs, the Sézannais and the Montagne de Reims were particularly revelatory of their terroirs. The 2013 Meuniers from plots in Sainte Gemme brought structure to the blend thanks to their later ripening, while wines from the very same plots, but born from the explosive circumstances of 2012, were selected for their aromatic intensity and expression." Chef de la Cave Julie Cavil
”Krug är för mig något mer än en Champagne. Det är ett begrepp som står för konstnärskap, tradition, hantverk och stunder av maximal njutning. Krugfamiljen har använt samma metoder sedan huset grundades 1843 av Johann-Joseph Krug från Mainz. Det är knappast troligt att Krugs filosofi kommer att överges inom överskådlig tid, eftersom framgången varit så enorm. (...) Om tillfälle ges; försumma aldrig chansen att dricka en Krug!” Richard Juhlin