Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring
Andre fristelser fra Champagne Diebolt-Vallois
84 Rue Neuve, 51530 Cramant
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Fleur de Passion er mesterværket fra Jacques og Nadia Diebolt og deres to børn Isabelle og Arnaud, som i disse år forbereder sig på at videreføre deres forældres livsværk. En virkelig stor Champagne i alle årgange som frigives, og her i 2008-årgangen er der en dybde, en kompleksitet, en sanselighed og så meget stof til eftertanke at vi uden tvivl har fat i den bedste vin fra Jacques Diebolt hånd siden han fremstillede sin første bobler tilbage i 1959, året før brylluppet med Nadia Vallois.
Fleur de Passion 2008 befinder sig med andre ord i en liga, som kun få andre mousserende vine på kloden kan spille med i, og denne ikoniske vin er derfor et "must try" for alle passionerede Champagne elskere.
Druerne udvælges nøje fra 7-8 parceller overvejende fra Les Buzons i Grand Cru kommunen Cramant, og vinstoksalderen er gennemgående mellem 40 og 60 år. Jordbunden er særdeles kalkrig her, og udbytterne meget lave.
Vinen gærer på fade og gennemgår hverken malolaktisk gæring, filtrering eller klaring. Efter gæringen lagres den videre på Bourgogne fade inden aftapning på flaske. Efter andengæring i flasken lagrer Fleur de Passion 8 år sur lie inden degorgering og tilsætning af dosage på bare 6 g/l.
Forvent stor struktur med høj koncentration og markeret syre fra start til slut. Typisk Chardonnay frugt med citrus og æble samt underliggende krydderi og aromaer fra lagringen sur lie på flasken samt en distinkt kalket tone og tydelig mineralitet. En stor Champagne, der allerede nu viser tydelig kompleksitet, men med yderligere lagring i flasken vil tiltage endnu mere i dybde og nuancerigdom.
Server ved 9-10 grader eventuelt af Bourgogne glas, hvis den skal ledsage mad. Server til smørstegt søtunge med caviar sauce eller stegt vagtel med sauce supreme med sorte trøfler
Årgang | 2008 |
Land | Frankrig |
Region | Champagne |
Distrikt | Côte des Blancs |
Producent | Champagne Diebolt-Vallois |
Vinmager | Arnaud Diebolt |
Druer | Chardonnay (100 %) |
Nettoindhold | 0,75 l |
Lukkeanordning | Champagneprop |
Produktionsform | Konventionel |
Alkoholprocent | 12,5 % |
PH-værdi | 3,3 |
Syreindhold | 5,55 g/l |
Svovlindhold | 5 mg/l |
Indeholder sulfitter | Ja |
Fadlagret | Ja |
Lagring | Vinificeret og modnet 6 måneder på brugte egefade, ingen malolaktisk gæring, ingen filtrering. Aftappet i 2016 efter 96 måneder sur lie. |
Forventet holdbarhed | 15-30 år fra høståret |
Serveringstemperatur | 11 - 12 °C |
Varenr.: | 210272 |
Champagne Diebolt-Vallois blev en realitet i 1960, da Jacques Diebolt fandt sammen med Nadia Vallois og de to familiers fremragende jordlodder blev forenet i et og samme Domaine. Familierne havde dyrket druer i generationer, men det var forelskelsen mellem de to unge mennesker, som startede den lykkede rejse, som i dag er endt med, at Diebolt-Vallois producerer nogle af de mest efterspurgte Champagner på hele Côte des Blancs.
Diebolt-Vallois producerer i dag nogle af de mest efterspurgte Champagner på hele Côte des Blancs. Druerne kommer udelukkende fra familiens egne vinmarker, som omfatter godt 11 ha. hovedsageligt tilplantet med Chardonnay. De fleste parceller ligger omkring byen Cramant, som har Grand Cru status, men der er også et par små jordlodder i Chouilly ligeledes med Grand Cru status. Dertil kommer adskillige parceller med Premier Cru status omkring Cuis, på Les Toulettes og på Les Hautes Justices udenfor Epernay samt yderligere lidt mindre prestigefyldte parceller på Montagne de Reims og Côte de Bar.
Domainet drives i dag af børnene Arnaud og Isabelle, som viderefører forældrenes vision om at lave gnistrende rene champagner af extraordinær kvalitet. Omkring 150.000 flasker bliver det til om året fordelt på 6 forskellige vine.
"Flere producenter i landsbyen Cramant skaber suveræne Champagner, som det er en fornøjelse at nyde, men personligt synes jeg at Diebolt tilfører denne Grand Cru en ekstra dimension, især med den cuvée, der ikke gennemgår den malolaktiske gæring, og som bliver høstet fra 65 år gamle vinstokke på Les Pimonts og Les Buzons. Denne vin rummer en tankevækkende dybde, der minder om Mesnil, samtidigt med at den også besidder Cramant cremede struktur".
Sådan skriver den berømte svenske Champagne-ekspert Richard Juhlin i sin bog "A Scent of Champagne - 8.000 Champagne Tasted and Rated" samtidigt med at han placerer Diebolt-Vallois topcuvée Fleur de Passion på en 24. plads på listen over de ”100 Champagner, som du skal smage mindst én gang i dit liv”.
Champagne regionen ligger øst for Paris og dækker ca 30.000 hektar fordelt på 5 underregioner. Med en lav gennemsnitstemperatur på året, er druemodning vanskelig, og vækstsæsonen er kort med faretruende risiko for frost i blomstringsperioden og regn i høstperioden. Jordbunden er kalkholdig, særlig hvor markerne er placeret på skråninger. Både Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay bruges til Champagne ofte i en blanding. Druerne gæres indledningsvis til en tør hvidvin, der inden salg gøres mousserende ved hjælp af Methode Champenoise. Champagne kan både være blandet af flere årgange (Non Vintage) eller være fra en enkelt årgang (Vintage) og vin fra Champagne har en unik status indenfor mousserende vin.
Cote de Blancs udgør et af de vigtigste underområder i Champagne regionen sammen med Montagne de Reims og Vallée de la Marne. Området ligger syd for Epernay og Montagne de Reims og inkluderer ca 3300 ha vinmarker overvejende beplantet med Chardonnay. Markerne er for de flestes vedkommende placeret på en gennemgående østvendt skråning, og dækker blandt andet seks Grand Cru kommuner herunder nogle af Champagnes bedste som Mesnil-sur-Oger, Avize og Cramant. Jordbunden er meget kalkholdig med solide forekomster af den påskønnede Belemnit kalk.
Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring