Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserGavekortAlle vineOmråderBourgogneBordeauxRhôneSancerrePiemonteToscanaPomerolRibera del DueroLoireMoselVenetoMarlboroughCalifornienDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Grej & Gaver
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingenKontaktJob hos Løgismose
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 11.704,50
Champagne Fleur de Passion Brut Magnum
- 6 stk. 11.704,50
2.295,-
1.530,- pr. l.
6 stk.
11.704,50
1.950,75 pr stk.
Spar 2.065,50
Anbefalinger
Richard Juhlin Champagne Club
92-94
Enormous intensity to come from this a bit shy year. Sparkling intensity in both color, aroma and attack in the taste. High acidity, incredible lemon-sprinkled elasticity, but also overtones of mango, coconut and vanilla with a roasted barrel base reminiscent of large Meursault. As a gastronomic partner or hiking champagne in a warm place, perfect already at launch, but for enjoyment indoors in solitary majesty store ten more years for maximum depth. Maj 2022
La Revue du Vin de France
96
Revue du Vin de France #666 Spécial Champagne - December 2022
La Revue du Vin de France
tidligere
2012 Millésime: 17 point - Guide Vert 2022
2010 Millésime: 16,5 point - Guide Vert 2020
2008 Millésime: 18 point - Guide Vert 2018
2007 Millésime: 16,5 point - Guide Vert 2017
2006 Millésime: 16 point - Guide Vert 2016
Beskrivelse
Fleur de Passion er mesterværket fra Jacques og Nadia Diebolt og deres to børn Isabelle og Arnaud, som i disse år forbereder sig på at videreføre deres forældres livsværk. En virkelig stor Champagne i alle årgange som frigives, og her i 2013-årgangen er der igen så meget dybde, kompleksitet, sanselighed til stede, at Jacques Diebolt rammer et niveau som begejstrer og næsten får os til at glemme den fornemme 2010'er og den mesterlige 2008'er.
Fleur de Passion befinder sig med andre ord igen i 2013-årgangen i en liga, som det kun er få andre mousserende vine på kloden forundt at spille med i, og der er derfor nu som før tale om et ikonisk "must try" for alle passionerede Champagne-elskere.
Druerne udvælges fra 7-8 parceller overvejende fra Les Buzons i Grand Cru kommunen Cramant, hvor jordbunden er særdeles kalkrig, og hvor udbyttet fra de mellem 40 og 60 år gamle vinstokke er særdeles lavt. Vinen er fadgæret og gennemgår ingen malolaktiske gæring ligesom filtrering eller klaring heller ikke er en del af agendaen. Den modner flere måneder på brugte Bourgogne fade inden den endelige cuvée sammenstikkes og fyldes på flasker sammen med rørsukker og en opformeret gærkultur fra de involverede parceller. Herefter følger den fornyede gæring og 96 måneder sammen med gærresterne inden degorgeringen med en beskeden dosage på bare 6 g/L.
Forvent stor struktur med høj koncentration og markeret syre fra start til slut. Typisk Chardonnay frugt med citrus og æble samt underliggende krydderi og aromaer fra lagringen sur Lie på flasken samt en distinkt kalket tone og tydelig mineralitet. En stor Champagne, som altid viser fornem kompleksitet ved frigivelsen, men som med yderligere lagring vil udvikle endnu større dybde og nuancerigdom.
Server gerne i store Bourgogne glas og prøv den for eksempel sammen med en smørstegt søtunge med caviar sauce eller stegt vagtel med en sauce supreme og generøse mængder friske trøfler.
Producent
Champagne Diebolt-Vallois blev en realitet i 1960, da Jacques Diebolt fandt sammen med Nadia Vallois og de to familiers fremragende jordlodder blev forenet i et og samme Domaine. Familierne havde dyrket druer i generationer, men det var forelskelsen mellem de to unge mennesker, som startede den lykkede rejse, som i dag er endt med, at Diebolt-Vallois producerer nogle af de mest efterspurgte Champagner på hele Côte des Blancs.
Diebolt-Vallois producerer i dag nogle af de mest efterspurgte Champagner på hele Côte des Blancs. Druerne kommer udelukkende fra familiens egne vinmarker, som omfatter godt 11 ha. hovedsageligt tilplantet med Chardonnay. De fleste parceller ligger omkring byen Cramant, som har Grand Cru status, men der er også et par små jordlodder i Chouilly ligeledes med Grand Cru status. Dertil kommer adskillige parceller med Premier Cru status omkring Cuis, på Les Toulettes og på Les Hautes Justices udenfor Epernay samt yderligere lidt mindre prestigefyldte parceller på Montagne de Reims og Côte de Bar.
Domainet drives i dag af børnene Arnaud og Isabelle, som viderefører forældrenes vision om at lave gnistrende rene champagner af extraordinær kvalitet. Omkring 150.000 flasker bliver det til om året fordelt på 6 forskellige vine.
Det är viner med ofta majestätisk pondus, stolthet och personlighet och få mästrar chardonnay bättre. Kanske hemligheten ligger i deras vingårdar i klassiska lägen som Cramant, Chouilly och Le Mesnil sur Oger, kanske det beror på tålamodet man uppvisar med lång lagring på fällningen, kanske de gamla rankorna eller så är de blott skickliga vinmakare?
Christoffer Enquist - Livets Goda november 2019
Flere producenter i landsbyen Cramant skaber suveræne Champagner, som det er en fornøjelse at nyde, men personligt synes jeg at Diebolt tilfører denne Grand Cru en ekstra dimension, især med den cuvée, der ikke gennemgår den malolaktiske gæring, og som bliver høstet fra 65 år gamle vinstokke på Les Pimonts og Les Buzons. Denne vin rummer en tankevækkende dybde, der minder om Mesnil, samtidigt med at den også besidder Cramant cremede struktur.
Sådan skriver den berømte svenske Champagne-ekspert Richard Juhlin i sin bog "A Scent of Champagne - 8.000 Champagne Tasted and Rated" samtidigt med at han placerer Diebolt-Vallois topcuvée Fleur de Passion på en 24. plads på listen over de ”100 Champagner, som du skal smage mindst én gang i dit liv”.
Champagne Diebolt-Vallois har været en del af Løgismose familien siden sommeren 2015. Du finder de vine vi aktuelt tilbyder her
Oprindelse
Region
Champagne regionen ligger øst for Paris og dækker ca 30.000 hektar fordelt på 5 underregioner. Med en lav gennemsnitstemperatur på året, er druemodning vanskelig, og vækstsæsonen er kort med faretruende risiko for frost i blomstringsperioden og regn i høstperioden. Jordbunden er kalkholdig, særlig hvor markerne er placeret på skråninger. Både Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay bruges til Champagne ofte i en blanding. Druerne gæres indledningsvis til en tør hvidvin, der inden salg gøres mousserende ved hjælp af Methode Champenoise. Champagne kan både være blandet af flere årgange (Non Vintage) eller være fra en enkelt årgang (Vintage) og vin fra Champagne har en unik status indenfor mousserende vin.Distrikt
Cote de Blancs udgør et af de vigtigste underområder i Champagne regionen sammen med Montagne de Reims og Vallée de la Marne. Området ligger syd for Epernay og Montagne de Reims og inkluderer ca 3300 ha vinmarker overvejende beplantet med Chardonnay. Markerne er for de flestes vedkommende placeret på en gennemgående østvendt skråning, og dækker blandt andet seks Grand Cru kommuner herunder nogle af Champagnes bedste som Mesnil-sur-Oger, Avize og Cramant. Jordbunden er meget kalkholdig med solide forekomster af den påskønnede Belemnit kalk.
Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter