Frédéric Panaiotis, der tiltrådte som Chef de Cave hos Ruinart i 2007 har fået Ruinart ‘s renommé til at vokse til nye højder, og denne Charles Heidsieck og Dom Pérignon-lignende topcuvée Dom Ruinart Millésime Blanc de Blanc er i dag en ikonisk vin, som alle, der seriøst interesserer sig for Champagne, bør nyde bare en gang imellem!
Efter endt uddannelse og ophold i Californien arbejdede Frédéric hos Comite Interprofessionnel du Vin de Champagne, men i 1994 blev han headhuntet til et job hos Veuve-Clicquot-Ponsardin, og her gjorde han det så godt, at han i 2007 blev forfremmet til at fastholde og konsolidere stilen hos Ruinart. Det ældste Champagnehus som allerede i 1963 blev opslugt af Moët-Hennessey-gruppen og dermed varslede alle de centraliseringer som snart skulle følge.
Frédéric har en meget ydmyg tilgang til jobbet og understreger, at Champagneproduktion i større skala er så komplekst, at det virker forkert, hvis der kommer alt for meget fokus på, hvem der er Chef de Cave. Og med bare 15 egne ha. og over 200 druedyrkere i mange forskellige kommuner bliver Champagne-produktionen et puslespil, som kræver et stort og dygtigt team, og Frédérics pointe er derfor, at han først og fremmest er en lydhør teamplayer, og at han for eksempel med denne Millésime 2002 blot har formidlet en fremragende vin som hans forgænger havde skabt.
Ren Chardonnay udelukkende fra parceller med Grand Crus status. 72% fra Côte des Blancs (primært Chouilly, Le Mesnil og Avize) og 28% fra den nordlige skråninger på Montagne de Reims (primært Sillery og Puisieulx). Der er tale om delvis fadgæring og efter sammenstik af den endelige cuvée i de første måneder af 2003 modning i mindst 96 måneder frem mod degorgement og en dosage, som de senere år er blevet reduceret ned til omkring 6g. for at tilgodese friskheden og mineraliteten og ikke mindst tidens efterspørgsel efter et udtryk, der er en lille smule mere tørt.
"The chef in the Disney movie Ratatouille chanted "everyone can cook". In Champagne 2002, I claim that everyone could make good wine. Anyone who failed with this naturally blessed vintage has nothing to do on the wine scene. Of course, 2002 Dom Ruinart is also a blessed creation. (..) The wine is colossally young, but already completely harmonious. Everything is there in small portions that will increase in size with time. White flowers, citrus, coconut, butterscotch, nut cakes and stately mineral set the tone."
Richard Juhlin - April 2017