Her har vi fat i den originale Dom Pérignon Rosé med den tilhørende stilfulde gaveæske, og det er meget få lyserøde Champagner, der har så megen fylde og en så storladen karakter som denne, som første gang blev skabt i 1959 og her foreligger i sin blot 23. udgave, fordi vind og vejr og måske også udbud og efterspørgsel har skabt huller i kongerækken.
Richard Geoffroy tiltrådte som kældermester hos Dom Perignon i 1990, og siden er der sket en bemærkelsesværdig udvikling med denne rosé, som flere anmeldere nu rater endnu højere end den hvide legende. Hemmeligheden er den fornyede og fortsatte fokus på Pinot Noir, som spiller en stadig større rolle i vinen. Mens Pinot Noir tidligere tegnede sig for omkring 15% i drueblandingen er i de senest frigivne årgange tale om dobbelt op. Således lød druesammensætningen her i 2003 på 70% Pinot Noir (heraf 18-20% rødvin) og 30% Chardonnay og en dosage, der blev holdt nede på 6 g/l.
2003 er kvantitativt en lille årgang fordi frost og hagl virkelig tog grådigt fat i morgentimerne mellem den 7. og 11. april, og derpå fulgte en svedende varm sommer helt frem til høsten og de druer der ikke bukkede under var sunde og usædvanlig modne. Richard Geoffroy har sammenlignet med 1947, 1959 og 1976.
Vinen er typisk 10 år undervejs fra høst til frigivelse inden de første flasker degorgeres, hvilket er med til at sikre, at den sammen med et stort lagringspotentiale fremstår eventyrlig helstøbt, vinøs og vital, allerede når den rammer markedet.
Mere rødmende og nu også mere orange end flertallet af rosé Champagner på markedet. Intense bærtoner med saftige skovjordbær, hindbær og kirsebær i front kombineret med vanilje, eksotiske krydderier, nybagt brød og hemmelige røgsignaler. Fyldig og direkte sensuel på midt paletten, hvor den enorme koncentration kommer som en velkommen mavepuster. Bare så lang og så vidunderligt vedvarende, at vinens kultstatus synes helt berettiget.
Bemærk at vinen også degorgeres på andre tidspunkter og lanceres i såkaldte Limited Editions, hvor vi er på vej ud forbi sund fornuft, fordi udstyret næsten kommer til at betyde lige så meget som det fremragende indhold. Senest er den således blevet omfavnet af både multikunstneren Lenny Kravitz og popikonet Lady Gaga.
Server i Bourgogneglas til for eksempel søtunge Walewska eller til forsigtigt pocherede sprængte duer med citronfløde og ristede kantareller.
Bemærk at vores flaske skud “kun” er af magnum. Fotografen er sat på opgaven.