Charles Philipponnat er lykkelig over, at de internationale anmeldere igen står i kø, når dørene åbnes i forbindelse med Printemps des Champagnes, og når folkene bag The Wine Advocate skifter ud på holdet, giver Charles den fuld gas for at få Parkers seneste mand i marken helt over på sin side. Således skrev Stephan Reinhardt, da han var forbi for første gang i 2018: "In April this year on a very sunny early morning, I had a fantastic tasting with Charles Philipponnat and Antoine de Boysson, his commercial director. Sixteen cuvées instead of breakfast was a great start to the day".
Kort efter blev det blev besluttet, at Stephan Reinhardt skulle fokusere på tysk Riesling, og derfor blev det i april 2019 den unge William Kelleys tur til at besøge Charles Philipponnat. Han smagte 17 vine, som efterfølgende alle strøg forbi den magiske 90 point grænse, og da han i september 2020 fik mulighed for at vende tilbage ovenpå det franske Corona lockdown, var han stadig lige entusiastisk. Således blev det igen til 94-point til denne Cuvée 1522, som er en hyldest til det år, som familien Philipponnat bosatte sig i landsbyen Ay, omgivet af nogle af de bedste vinmarker i hele Champagne distriktet.
I de lokale arkiver fremgår det, at den fjerne forfader Apvril le Philipponnat i 1522 købte parceller med vinstokke på den blide bakke Le Léon mellem Ay og Dizy, og den dag i dag er det naturligvis stadig frugten herfra, som dominerer i Cuvée 1522. Således er vinen sammensat af Pinot Noir fra Le Léon suppleret med mere Pinot Noir fra Mailly samt Chardonnay fra Grand Cru marker omkring Verzy på Côte de Blancs.
En del af vinen gærer og modner på gamle fade for at tilføre ekstra kompleksitet og både i fadene og i de rustfri ståltanke blokeres den malolaktiske gæring for at sikre friskheden og holdbarheden. Vinen modner minimum 90 måneder i flaskerne sammen med gærresterne inden den degorgeres, og her i 2012-årgang kommer den med en dosage på bare 4,25 g/l.
En udtryksfuld og intens Champagne som under de generøse noter af friskbagt brød og honning gemmer på masser af herlig forfriskende citrus, som går igen i smagen og smukt balancerer noterne af gule blommer, karamelliseret mirabeller og vanilje. En raffineret meget vedholdende Champagne som smager herligt uanset om den nydes ved frigivelsen eller når den har fået lov til at samle yderligere kompleksitet i 5 år eller mere.
Bemærk: Billedet er af den almindelige flaske størrelse. Magnum flasken er naturligvis mere imponerende!