Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring
Andre fristelser fra Champagne Philipponnat
13 rue du Pont, Mareuil-sur-Ay, CS 60002, 51160 Ay-Champagne
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Den 5,5 ha muromkransede 30 til 45 grader stejle enkeltmark "Clos de Goisses" er juvelen hos Philipponnat. Jordbunden er exceptionelt kalkrig og marken vender direkte mod syd på en af de bedste skråninger i Mareuil-sur-Ay, hvorfra der for øvrigt også er en betagende udsigt ned over Marne floden.
2006 er sædvanen tro komponeret af 65 % Pinot Noir og 35 % Chardonnay udelukkende fra "Clos des Goisses" i Mareuil sur Ay. 40% af vinen vinificeres i træfade for at tilføre kompleksitet og den malolaktiske gæring blokeres fuldstændig for at opnå maksimal friskhed, og for at give Clos de Goisses den imponerende holdbarhed på flasken, som vinen er berømt for.
Vinen frigives efter ca. 10 år i Philipponnat ’s kældre og dosage niveauet holdes exceptionelt lavt hvilket for 2006 årgangen betyder beskedne 4,25 g/l.
Resultatet er en monumental Champagne med enorm vinøsitet og en indre kraft, der skaber forventninger om en holdbarhed på 30 år eller mere. Let gylden med fint skum og masser af delikate små perler. Meget vinøs og aromatisk, men også mildere end normalt på grund af den usædvanlig tørre og varme sommer som begavede Champagne med sjældent modne druer i 2006. Hyldeblomst, falmende duftroser, solbær (!) og hindbær eau-de-vie der forenes med brioche og røg fra pibetobak i et fyldigt, dvælende og meget markant udtryk.
Bestemt en Champagne som det vil være en skam at servere som aperitif. Den skal med til bords og gerne serveres i store Bourgogneglas som levner plads til den imponerende aromatiske kompleksitet.
Årgang | 2006 |
Land | Frankrig |
Region | Champagne |
Distrikt | Vallée de la Marne |
Producent | Champagne Philipponnat |
Vinmager | Charles Philipponnat |
Druer | Pinot Noir (65 %) |
Chardonnay (35 %) | |
Nettoindhold | 0,75 l |
Lukkeanordning | Champagneprop |
Antal flasker produceret | 28300 |
Produktionsform | Konventionel |
Alkoholprocent | 13,0 % |
Restsukker | 4,5 g/l |
Svovlindhold | 55 mg/l |
Indeholder sulfitter | Ja |
Fadlagret | Ja |
Lagring | Mindst 96 måneder på flaske. |
Forventet holdbarhed | 15-20 år efter degorgement. |
Serveringstemperatur | 7 - 9 °C |
Varenr.: | 132059 |
Champagnehuset Philipponnat ligger i Mareuil-sur-Ay og husets 17 hektar egne marker i selv samme samt Ay og Avenay er alle klassificeret som Premier Cru og Grand Cru.
Philipponnat ledes i dag af Charles Philipponnat, der i 1997 solgte huset for at skabe den nødvendige kapital, der skulle til, for at bringe kvaliteten videre. Han blev dog ved roret, og den enormt karismatiske herre er ovenud lykkelig for det løft blandt andet stærkt forbedrede kælderfaciliteter har givet.
Husets arbejder for tiden enormt progressivt, og vi ser flere spændende tiltag i sortimentet, hvor der tydeligvis søges ind til kernekompetencen, som er Pinot Noir vinene fra de smukt eksponerede parceller med denne drue.
Juvelen hos Philipponnat er imidlertid Clos des Goisses som indtil Krug lancerede Clos des Mesnil i 1979, var den eneste enkeltmarks vin i Champagne. Lige siden den blev lanceret første gang i 1935 har den uden udfordrere været den eneste terroir drevne Champagne og det eneste bevis på at mægtig Champagne kan skabes på ét sted frem for at blande al den frugt man kunne få fat i, sådan som det har været gjort i århundreder i regionen.
Den respekterede amerikanske Champagneskribent Peter Liem kalder Clos des Goisses "helt uden tvivl den bedste vinmark i hele Champagne.", og den britiske British Champagneekspert Tom Stevenson er i synk, når han skriver at "der ikke kan herske nogen tvivl om, at Clos des Goisses kan prale af de mest distinkte mikroklima og mest udtryksfulde naturlige terroir i Champagne”.
Hemmeligheden er én ubrudt muromkranset sydvendt vinmark på 5,5 ha., der skråner 30-45 grader direkte ned mod Marne-floden. Gois eller Goisse betyder en meget stejl bakke og den kalkrige skråning og plateauet ovenfor er det varmeste sted i Champagne.
William Kelleys første besøg hos Charles Philipponnat i april 2019. Foto: The Wine Advocate
Champagne regionen ligger øst for Paris og dækker ca 30.000 hektar fordelt på 5 underregioner. Med en lav gennemsnitstemperatur på året, er druemodning vanskelig, og vækstsæsonen er kort med faretruende risiko for frost i blomstringsperioden og regn i høstperioden. Jordbunden er kalkholdig, særlig hvor markerne er placeret på skråninger. Både Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay bruges til Champagne ofte i en blanding. Druerne gæres indledningsvis til en tør hvidvin, der inden salg gøres mousserende ved hjælp af Methode Champenoise. Champagne kan både være blandet af flere årgange (Non Vintage) eller være fra en enkelt årgang (Vintage) og vin fra Champagne har en unik status indenfor mousserende vin.
Vallée de la Marne udgør sammen med Montagne de Reims og Cote de Blancs den centrale del af dyrkningsområdet for druer til Champagne. Vinmarkerne ligger på begge sider af Marne floden og dækker et areal på ca 8000 ha. Længst mod øst i dalen tættest på Montagne de Reims er Pinot Noir dominerende, mens Pinot Meunier dominerer beplantningerne i resten af dalen. Jordbunden er generelt præget af Micraster kalk samt mergel, og Vallée de la Marne rummer to Grand Cru kommuner, Ay og Tours-sur-Marne (sidstnævnte kun for Pinot Noir).
Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring