Champagnehuset Philipponnat ligger i Mareuil-sur-Ay og husets 17 hektar egne marker i selv samme samt Ay og Avenay er alle klassificeret som Premier Cru og Grand Cru.
Philipponnat ledes i dag af Charles Philipponnat, der i 1997 solgte huset for at skabe den nødvendige kapital, der skulle til, for at bringe kvaliteten videre. Han blev dog ved roret, og den enormt karismatiske herre er ovenud lykkelig for det løft blandt andet stærkt forbedrede kælderfaciliteter har givet.
Husets arbejder for tiden enormt progressivt, og vi ser flere spændende tiltag i sortimentet, hvor der tydeligvis søges ind til kernekompetencen, som er Pinot Noir vinene fra de smukt eksponerede parceller med denne drue.
Juvelen hos Philipponnat er imidlertid Clos des Goisses som indtil Krug lancerede Clos des Mesnil i 1979, var den eneste enkeltmarks vin i Champagne. Lige siden den blev lanceret første gang i 1935 har den uden udfordrere været den eneste terroir drevne Champagne og det eneste bevis på at mægtig Champagne kan skabes på ét sted frem for at blande al den frugt man kunne få fat i, sådan som det har været gjort i århundreder i regionen.
Den respekterede amerikanske Champagneskribent Peter Liem kalder Clos des Goisses "helt uden tvivl den bedste vinmark i hele Champagne.", og den britiske British Champagneekspert Tom Stevenson er i synk, når han skriver at "der ikke kan herske nogen tvivl om, at Clos des Goisses kan prale af de mest distinkte mikroklima og mest udtryksfulde naturlige terroir i Champagne”.
Hemmeligheden er én ubrudt muromkranset sydvendt vinmark på 5,5 ha., der skråner 30-45 grader direkte ned mod Marne-floden. Gois eller Goisse betyder en meget stejl bakke og den kalkrige skråning og plateauet ovenfor er det varmeste sted i Champagne.