Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
{{loginError}}
Bliv medlem af Klub Løgismose Vin & Mad
Fri fragt til pakkeshop ved køb af vin eller spiritus
Klub Løgismose-magasinet tilsendt – elektronisk og som tryksag
Særlige medlemspriser på vin, spiritus, delikatesser og grej i magasinet
Invitation, rabatter og meget mere
Betaling som gæst
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Handle uden at logge ind
Du kan oprette dig som bruger i næste trin og få en konto
A crowd-pleaser for its fine balance and integration, offering a mouthwatering mix of wild strawberry and peach fruit, biscuit and salted almond flavors. Hints of anise, pink grapefruit zest and honey show on the creamy finish. Disgorged January 2019. Alison Napjus - December 2020
Decanter Magazine95Decanter Magazine
Elegant, smoky notes of griottes, red cherry, rose petal and red berries. Some hints of blood orange emerge from the glass with air. The natural richness of 2012 gives a vinous texture, brightness, and balance. Vibrant and lively finish with floral kisses and toast hints. Very elegant. Yohan Castaing - Januar 2021
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Beskrivelse
Chef de Cave for Veuve Clicquot Dominique Demarville beretter, at de fik en fantastisk høst i 2012 på trods af et ekstremt udfordrende klima i hele vækstsæsonen, hvor noget så usædvanligt som varme og tørke truede med at stjæle den for Champagne så vigtige syre i druerne. Det var derfor en meget stolt Dominique Demarville, der præsenterede de første flasker i efteråret 2019 kort før det i øvrigt kom frem, at han skulle videre til Champagne Laurent-Perrier.
Madame Clicquot var på mange måder forud for sin tid og allerede i 1810 lancerede hun som den første en vintage Champagne og senere var hun også den første, der fandt på at tilsætte en del rødvin fra Bouzy til sine cuvéer for at skabe en "rosé d'assemblage".
Det er således 66. gang at Veuve Clicquot er i markedet med en Vintage Champagne, og der er som sædvanlig udelukkende tale om frugt fra Grand- og Premier Cru marker og igen dominerer Pinot Noir drueblandingen med 51%, derpå følger Chardonnay med 34% og til sidst er der så lige Meunier som med 15% får kabalen til at gå op. Vinen er sammenstukket af 12 forskellige vine funderet på frugt fra 20 forskellige parceller på Côte des Blancs og i Montagne de Reims.
Hovedparten af frugten er gæret og modnet i rustfrit stål, men der er også en del af frugten som efter gæringen får lov til at modne 6 måneder på store brugte fade (foudres), så man har lidt lidt ekstra krydderi at gøre godt med, når den endelige cuvée skal sammenstikkes. Vintage Brut Rosé er i princippet 1:1 den samme vin som den hvide Vintage Brut frem til at man til sidst tilsætter 13% Vin rouge de Bouzy for at ramme den smukke farvenuance og for at få et lidt mere rødfrugtet udgangspunkt inden den fornyede gæring i flaskerne og de 72 til 80 måneders modning frem mod degorgement og en dosage som nu er kommet ned fra 10 til 8g. pr. liter.
"The palate is powerful and voluminous, with an attack that is distinct and clear. It unfolds with initial aromas of luscious red fruit, strawberry and Morello cherry. Next to arrive are dense notes of noble tannins; their velvety, silky caress is the perfect counterpoint to Vintage Rosé 2012’s spicy saffron and peppery notes." Clicquot Dominique - August 2019
En lyserød Champagne som vil stortrives sammen med hummer og kammusling, men den er også fyldig og kraftig nok til, at vi heller ikke ville tøve med at skænke den til for eksempel fasan eller elegant udførte serveringer med kalvekød.
Læs mere
Årgang
2012
Land
Frankrig
Region
Champagne
Distrikt
Champagne - Aube
Producent
Champagne Veuve Clicquot
Vinmager
Dominique Demarville & Didier Mariotti
Druer
Pinot Noir (51 %)
Chardonnay (34 %)
Pinot Meunier (15 %)
Nettoindhold
0,75
l
Lukkeanordning
Champagneprop
Produktionsform
Konventionel
Alkoholprocent
12,4 %
Restsukker
8,0 g/l
Fadlagret
Ja
Lagring
72-80 måneder i flasken frem mod degorgement.
Forventet holdbarhed
5-7 år fra degorgement.
Varenr.:
220878
Producent
Champagne Veuve Clicquot gemmer på historien om Barbe-Nicole Clicquot Ponsardin. Hun blev på grund af sine bedrifter "La Grande Dame" i Champagne. Hun mistede i 1805 sin mand, og stod som 27-årig alene tilbage med en datter på 3 og Champagnehuset Clicquot, som endnu ikke helt havde fundet ind til sin stil. Hun træffer den på det tidspunkt meget kontroversielle beslutning om at træde ind i den mandsdominerede verden for at føre familiefirmaet videre på trods af, at hun intet vidste om fremstilling, salg og markedsføring af Champagne.
Selvom Madame Clicquot døde 89 år gammel i 1866, tilskrives hun fortsat en betydelig del af æren for, at Champagne er ren og klar, idet hun sammen med sin kældermester opfandt det, vi i dag kender som "remuage-systemet" - den proces hvor flaskerne langsomt bringes fra vandret til lodret position for til sidst at få skudt bundfaldet væk.
Siden er Champagne Veuve Clicquot blevet et ikon i brancen, og det er Veuve Clicquot, der står bag "Den Gule Enke", som produceres i imponerende mængder, som er blevet mishandlet nytårsaften i mange danske hjem, fordi den absolut skulle opleves sammen med stykker af al for sød kransekage.
Frugten kommer dels fra Veuve Clicquot 's egne 284 ha. i 22 forskellige kommuner, dels fra opkøbte druer, der antages at komme fra yderlige 1.000 ha. spredt ud over hele Champagne distriktet. Det nøjagtige antal af kontrakter og størrelsen af den samlede produktion er en fabrikshemmelighed, men ingen er i tvivl om, at der er tale om et mægtigt puslespil, der kræver et stort logistisk setup, før det år ud og år ind lykkes at begave verden med Champagne Brut, Champagne Demisec og Champagne Rosé i en forbløffende ensartet kvalitet.
Læs mere
Oprindelse
Region
Champagne regionen ligger øst for Paris og dækker ca 30.000 hektar fordelt på 5 underregioner. Med en lav gennemsnitstemperatur på året, er druemodning vanskelig, og vækstsæsonen er kort med faretruende risiko for frost i blomstringsperioden og regn i høstperioden. Jordbunden er kalkholdig, særlig hvor markerne er placeret på skråninger. Både Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay bruges til Champagne ofte i en blanding. Druerne gæres indledningsvis til en tør hvidvin, der inden salg gøres mousserende ved hjælp af Methode Champenoise. Champagne kan både være blandet af flere årgange (Non Vintage) eller være fra en enkelt årgang (Vintage) og vin fra Champagne har en unik status indenfor mousserende vin.
Distrikt
Aube også kendt som Cote de Bar er et område indenfor Champagne regionen. Aube udgør de sydligste vinmarker i regionen og ligger geografisk tættere på Chablis end på resten af de Champagne producerende områder. Jordbunden har af samme årsag flere fællestræk med Chablis, blandt andet solide forekomster af Kimmeridge ler og mergel. Vinmarksarealet er ca 8000 ha. Hoveddruen er Pinot Noir som pga de lune dyrkningsforhold modner godt her og giver fyldige vine, men også Chardonnay og Pinot Meunier er plantet her.