Blanc des Millénaires fra Charles Heidsieck er den tidligere Chef de Caves Daniel Thibaults livsværk. Han skabte den første Cuvée i 1983 og gentog kunststykket i 1985, 1990 og 1995 og den sidste trio har mere end noget andet været medvirkende til, at respekten for Champagnehuset Charles Heidsieck, der ellers har været plaget af imageproblemer svigtende salg og forvekslinger med Piper Heidsieck, er vokset til nye højder.
De tre Champagner blev lanceret med en aggressiv prissætning i forhold til andre prestige cuvéer, der har fået lov til at lege med gærens autolyse i 10 år eller mere, og historierne om hvordan Blanc des Millénaires har begejstret og forbløffet, især når den er blevet serveret blindt, er mange.
En af vinens ambassadører er den respekterede britiske vinekspert Jancis Robinson, som i december 2019 kaldte denne bare 5. udgave af vine for "A truly luxurious Champagne you may not have considered", hvorefter hun anbefalede Blanc des Millénaires 2004, som den særlige flaske man skulle forkælse sig selv med, eller nyde sammen helt særlige venner i det næste årti. Baggrunden var at vinen viste sig at være Jancis favorit ved en blindsmagning af prestige Champagner fra 2002 og 2004, som hun netop havde deltaget i: "Yet it was far from the most expensive. It easily withstood comparison with the likes of Krug, Dom Pérignon, Cristal, Comtes de Champagne, Bolllinger RD, Cuvée Sir Winston Churchill and Dom Ruinart that sell at prices up to £375 a bottle."
Denne Blanc des Millénaires 2004 (hvor Millénaires refererer til vinens holdbarhed og IKKE til at der skulle være tale om en vin for millionærer) er udelukkende funderet på frugt fra de 5 berømte terroirs på Côte des Blancs Avize, Cramant, Oger, Le Mesnil-sur-Oger og Vertus, hvilket vil sige 4 Grand Cru og en enkelt Premier Cru mark. Der er tale om både manuel og maskinel høst, fjernelse af alle stilke forud for presningen og derefter gæring i rustfrit hvorefter den endelige cuvée er sammenstukket i foråret 2005 og efter den fornyede gæring modnet samfulde 11 år kalkkældre på Saint-Nicaise i Reims før de første flasker er degorgeret med en dosage på 9 gram i november 2016. Efterfølgende er yderlige Lot-numre frigivet alle med samme dosage.
"More and more impressive for each time and about to follow in the same grandiose slowly developing footsteps as the predecessor from 1995. Exactly the same composition and recipe only with the unreliable development impact of the vintage as a question mark." Richard Juhlin, The Champagne Club - Oktober 2020
"This is a terrific Blanc de Blancs from Charles Heidsieck that has a long and glorious future ahead of it. Sadly, the price of this cuvée has finally caught up with the quality." William Kelley, The Wine Advocate - April 2019