Dom Pérignon er det mest estimerede "brand" blandt alle de Champagner, som mægtige Moët & Chandon markedsfører. Vinen blev til, da Comte Robert-Jean de Vogue i begyndelsen af 1930'erne overtalte den daværende ledelse til at lancere en særlig prestige cuvée på eksportmarkederne. Det blev til relanceringen af brandet "Dom Pérignon", som Moët & Chandon havde købt fra Mercier i 1930. Det første parti ankom til London i 1935, hvor vinen blev vel modtaget. Men det var først i 1936 - efter lanceringen i New York - at tingene trods verdenskrisen tog fart, og lige siden har Dom Pérignon været den mest berømte og mest eftertragtede Champagne i Amerika.
I dag er det Vincent Chaperon som fører legenden videre, efter at han i 2019 tog over efter Richard Geoffroy, som i sine 29 år som Chef de Cave nåede at deklarere til hele 15 årgangen af Dom Pérignon. Vincent Chaperon kom til i 2005 og har arbejdet sammen med Richard Geoffroy omkring 2005, 2006, 2009 og 2008-årgangen og denne 2010'er naturligvis også deres fælles projekt.
Vincent Chaperon fortæller, at 2010 med de laveste temperaturer siden 1996 i den første halvdel af året stod i kontrast til hele det foregående årti, og at vinbønderne i den grad blev mindet om, at Champagne stadig ligger ret så nordligt. Sommeren var varm, men ikke for varm og alt pegede frem mod en af de tørreste årgange i mands minde, men i midten af august ændredes billedet totalt. 2 måneders regn faldt på bare 2 døgn, og takket være nedbøren tog modningen fart. Men især Pinot Noir blev ramt af gråskimmel (botrytis), og da høsten gik i gang, var der parceller, hvor man opgav at plukke druerne, selvom man i ugevis havde prøvet at reducere skaderne. Hos Dom Pérignon er de aldrig særlig meddelsomme, når det handler om kvantiteter, men procentuelt var det 15-20% af Pinot Noir-druerne, som aldrig blev høstet. De druer, der blev høstet, fejlede imidlertid ikke noget, og Chardonnay kvaliteten var i følge Vincent Chaperon "den bedste i 40 år", og syreindholdet i begge druer var det næsthøjeste i det nye millennium (kun 2008 har mere syre). Vincent Chaperon og Richard Geoffroy havde med andre ord med frugten fra en kontrastfyldte årgang alle forudsætninger for at skrive et nyt kapitel i historien om Dom Pérignon.
Vinen får sin stil fra stort set lige dele Pinot Noir og Chardonnay idet Richard Geoffroy er nået frem til, at denne demokratiske fordeling skaber den bedste balance mellem på den ene side fylden og saftigheden fra de blå druer og på den anden side friskheden og letheden fra de grønne druer. Eller som han udtrykker det: "Det handler ikke nødvendigvis om koncentration, men om at ramme rigtigt og få alle de forskellige elementer frem i de rette proportioner".
Essi Avellan, der i 2006 blev Finlands første Master of Wine, og siden har positioneret sig som en af vor tids største Champagne eksperter var blandt de første som smagte vinen: "Gorgeous, amply toasty and smoky nose, still holding back. The fruit is impeccably crisp and appetising but still the palate carries the best surprises. There is such volume and generosity but look at the acidity rolling in complementing the exciting textural dynamics. It comes with a superbly saline and perfectly pristine finish, leaving the mouth satisfyingly refreshed, yet yearning for more. There is an appetising fluffiness to the mousse and the wine takes its 5g/l dosage effortlessly. This undoubtedly is a Dom Perignon that will keep on giving. 95 points with potential for 97".
Det lykkes med andre ord at komme efter den berømmede Dom Pérignon 2008 og dette er givet en Champagne som med sin smag og sit navn nok engang vil henrykke selv de mest krævende feinschmeckere.