Ruinart ’s populære Champagne Rosé i nye klæder, mere præcist i en bæredygtig såkaldt second skin flaskeformet æske, som både beskytter vinen mod sollys og bidrager til at holde Champagnen kold i en times efter, efter at den er kommet ud af køleskabet. Æsken er fremstillet af naturlige træfibre fra (FSC eller PEFC) eco-certificerede europæiske skove.
Champagnen bliver skabt med en stor del Chardonnay fra Côte des Blancs og Montagne de Reims, og ifølge Frédéric Panaiotis, der har været Chef de Cave hos Ruinart siden 2007, er dette den simple forklaring på vinens åbenbare finesse og – har vi læst et sted – sensuelle elegance.
Vinen fremstilles ved at blande årets høst med op til 25% vin de reserve fra de 2 foregående år, som så tilsættes op mod 10% rødvin skabt på Pinot Noir, for at ramme den smukke farvenuance. Herefter modner den unge vin efter den fornyede gæring i flasken i minimum 36 måneder for at udvikle sine bobler og kompleksitet, inden bundfaldet skydes bort, og sødmen justeres med en dosage på 9g. pr. liter.
Resultatet er en frisk og subtil Champagne, der skænkes med fint skum og små vedvarende bobler fra den karakteristiske kopi af 1700-tallets flasker. Den leverer en dejlig duft af søde kirsebær, hindbær og jordbær, der fortsætter som saftighed i munden, hvor vinen fremstår silkeagtig inden smørrig brioche og moden citrus fuldender billedet af en smukt balanceret Champagne.
Ruinart anbefaler, at vinen nydes sammen med tynde smør møre skiver af italiensk prosciutto fra San Daniele eller som et oplagt modspil til japansk inspireret lakse tataki.
Ruinart er det ældste Champagne hus, grundlagt tilbage i 1729 af Nicolas Ruinart, og huset forblev i familie eje indtil det blev købt af Moët & Chandon i 1963.
Af de store champagne huse har Ruinart måske den laveste profil og vinene distribueres hovedsagelig direkte til kendere, til top restauranter og butikker specialiseret i vin og mad på højt niveau.. Ruinarts lokaler emmer af tradition og deres "Galloromerske" kridt kældre (kendt som "Crayères") er blandt de fineste i Reims, og klassificeret som et nationalt monument. Hvert andet år er "Crayères" den dramatiske ramme om uddelingen af "Trophee Ruinart prisen", som er den måske mest prestigefyldte internationale konkurrence blandt Europas sommeliers.