Med denne gaveæske er vi oppe i kategorien myter og legender, og på vej ud forbi sund fornuft, men det er også den spændende efterfølger til 2008'eren, som blev Richard Geoffroy svanesang og måske ultimative mesterværk. Denne 2010’er har ikke noget at skamme sig over!
Dom Pérignon er det mest estimerede "brand" blandt alle de Champagner, som mægtige Moët & Chandon efterhånden markedsfører. Vinen blev til, da Comte Robert-Jean de Vogue i begyndelsen af 1930'erne overtalte den daværende ledelse til at lancere en særlig prestige cuvée på eksportmarkederne. Det blev til relanceringen af brandet "Dom Pérignon", som Moët & Chandon havde købt fra Mercier i 1930. Det første parti ankom til London i 1935, hvor vinen blev vel modtaget. Men det var først i 1936 - efter lanceringen i New York - at tingene trods verdenskrisen tog fart, og lige siden har Dom Pérignon været den mest berømte og mest eftertragtede Champagne i USA.
Richard Geoffroy har bestyret legenden siden 1990. Han var tidligere læge, men også i årtier en af de bedste vinsmagere i Champagne, og de senere år fik han lov til at forfølge sin drøm om at lancere den legendariske vin senere end tidligere, og i de bedste årgange endda på 3 forskellige tidspunkter, således at dem, der havde/har råd, kan opleve den kompleksitet som Dom Pérignon kan opnå efter både 8-10 år, 16-18 år og sågar 25-30 års modning inden bundfaldet skydes bort og Champagneproppen bankes på plads. Richard Geoffroy blev i januar 2019 efterfulgt af Vincent Chaperon, der har været assisterende vinmager og Richard Geoffroy højre hånd siden 2000.
Dom Pérignon får sin stil fra stort set lige dele Pinot Noir og Chardonnay i det Richard Geoffroy er nået frem til, at denne demokratiske fordeling skaber den bedste balance mellem på den ene side fylden og saftigheden fra de blå druer og på den anden side friskheden og letheden fra de grønne druer. Eller som han udtrykker det: "Det handler ikke nødvendigvis om koncentration, men om at ramme rigtigt og få alle de forskellige elementer frem i de rette proportioner".
En flot udfoldet allerede subtil Champagne, der, når den smages gør det svært at forestille sig, at Vincent Chaperon vil kunne ramme et endnu mere finesserigt udtryk ved senere lanceringer. Delikat og frugtig med moden citrus, gule æbler, saftig fersken og nektarin, der snart kærtegnes af karljohansvampe og fyldig brioche, som løfter oplevelsen. En Champagne som med sin smag og sit navn nok engang vil henrykke selv de mest krævende feinschmeckere.