Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring
Andre spændende produkter
13 rue du Pont, Mareuil-sur-Ay, CS 60002, 51160 Ay-Champagne
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Denne Blanc de Noir er en fremragende demonstration af Philipponnat’s ekspertise, når det drejer sig om at sammenstikke Pinot Noir og forvandle basisvinen til Champagne af høj, høj klasse.
En del af hemmeligheden er, at man udelukkende arbejder med mosten fra det første pres og at alle druer er høstet fra vinmarker med Premier og Grand Cru status på Montagne de Reims og Mareuil-sur-Ay. For at få større fokus og friskhed i vinen begrænses den malolaktiske gæring i ståltankene og for den (lille) del, som gærer i fade undgås den malolaktisk gæring fuldstændig.
Vinen eftergærer og modner derefter mindst 5 år på flaske før den degorgeres og tilsættes dosage på bare 4,5 g/l
Resultatet er en let gylden Champagne, som skænkes med fine cremede bobler. Derpå en meget autentisk udtryk for Pinot Noir med med noter af æbler og hvide blomster; en intens, kompleks næse. Og festen fortsætter i munden hvor frugten og vinøsiteten spiller fint op til den fine fylde og karakteristiske mineralitet.
Det er en Champagne med så megen volumen, at den fortjener at komme med til bords og man kan godt springe både fiskene og skaldyrene over. Prøv den til fuglevildt, retter med and og gås eller sammen med den forbudte foie gras.
Blanc de Noirs blev lanceret første gang i 2008 årgangen og erstatter Réserve Millésimée i sortimentet.
Årgang | 2012 |
Land | Frankrig |
Region | Champagne |
Distrikt | Vallée de la Marne |
Producent | Champagne Philipponnat |
Vinmager | Charles Philipponnat |
Druer | Pinot Noir (100 %) |
Nettoindhold | 0,75 l |
Lukkeanordning | Champagneprop |
Antal flasker produceret | 30000 |
Produktionsform | Konventionel |
Alkoholprocent | 12,0 % |
Restsukker | 4,5 g/l |
Fadlagret | Ja |
Lagring | Mindst 60 måneder på flaske inden degorgement |
Forventet holdbarhed | 4-5 år fra degorgement. |
Serveringstemperatur | 7 - 9 °C |
Varenr.: | 212938 |
Champagnehuset Philipponnat ligger i Mareuil-sur-Ay og husets 17 hektar egne marker i selv samme samt Ay og Avenay er alle klassificeret som Premier Cru og Grand Cru.
Philipponnat ledes i dag af Charles Philipponnat, der i 1997 solgte huset for at skabe den nødvendige kapital, der skulle til, for at bringe kvaliteten videre. Han blev dog ved roret, og den enormt karismatiske herre er ovenud lykkelig for det løft blandt andet stærkt forbedrede kælderfaciliteter har givet.
Husets arbejder for tiden enormt progressivt, og vi ser flere spændende tiltag i sortimentet, hvor der tydeligvis søges ind til kernekompetencen, som er Pinot Noir vinene fra de smukt eksponerede parceller med denne drue.
Juvelen hos Philipponnat er imidlertid Clos des Goisses som indtil Krug lancerede Clos des Mesnil i 1979, var den eneste enkeltmarks vin i Champagne. Lige siden den blev lanceret første gang i 1935 har den uden udfordrere været den eneste terroir drevne Champagne og det eneste bevis på at mægtig Champagne kan skabes på ét sted frem for at blande al den frugt man kunne få fat i, sådan som det har været gjort i århundreder i regionen.
Den respekterede amerikanske Champagneskribent Peter Liem kalder Clos des Goisses "helt uden tvivl den bedste vinmark i hele Champagne.", og den britiske British Champagneekspert Tom Stevenson er i synk, når han skriver at "der ikke kan herske nogen tvivl om, at Clos des Goisses kan prale af de mest distinkte mikroklima og mest udtryksfulde naturlige terroir i Champagne”.
Hemmeligheden er én ubrudt muromkranset sydvendt vinmark på 5,5 ha., der skråner 30-45 grader direkte ned mod Marne-floden. Gois eller Goisse betyder en meget stejl bakke og den kalkrige skråning og plateauet ovenfor er det varmeste sted i Champagne.
William Kelleys første besøg hos Charles Philipponnat i april 2019. Foto: The Wine Advocate
Champagne regionen ligger øst for Paris og dækker ca 30.000 hektar fordelt på 5 underregioner. Med en lav gennemsnitstemperatur på året, er druemodning vanskelig, og vækstsæsonen er kort med faretruende risiko for frost i blomstringsperioden og regn i høstperioden. Jordbunden er kalkholdig, særlig hvor markerne er placeret på skråninger. Både Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay bruges til Champagne ofte i en blanding. Druerne gæres indledningsvis til en tør hvidvin, der inden salg gøres mousserende ved hjælp af Methode Champenoise. Champagne kan både være blandet af flere årgange (Non Vintage) eller være fra en enkelt årgang (Vintage) og vin fra Champagne har en unik status indenfor mousserende vin.
Vallée de la Marne udgør sammen med Montagne de Reims og Cote de Blancs den centrale del af dyrkningsområdet for druer til Champagne. Vinmarkerne ligger på begge sider af Marne floden og dækker et areal på ca 8000 ha. Længst mod øst i dalen tættest på Montagne de Reims er Pinot Noir dominerende, mens Pinot Meunier dominerer beplantningerne i resten af dalen. Jordbunden er generelt præget af Micraster kalk samt mergel, og Vallée de la Marne rummer to Grand Cru kommuner, Ay og Tours-sur-Marne (sidstnævnte kun for Pinot Noir).
Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring