Frugten til denne altid vellykkede Blanc de Blancs er hentet fra 30-40 år gamle vinstokke på Montagne de Reims, der som noget helt specielt er podet fra de kloner, som Julius Lassalle plantede tilbage i 1940'erne.
Druerne presses lige så snart de ankommer til kælderen, og kun den mest delikate frit løbende most (La Cuvée) anvendes, mens resten (Le taille) videresælges til et af des store huse eller køres direkte til destillering.
Mosten får lov til at sætte sig i op til et døgn inden den alkoholiske gæring sættes i gang i rustfrit stål, hvorefter 80% af vinen modner videre "sur Lie" i det rustfri stål, mens de sidste 20% får tilføjet subtile aromaer fra 12 måneder på barriques. Herefter sammenstikkes de to vine til den endelige cuvée og tilsættes den afmålte mængde gær og "likør de tirage" inden aftapningen på flaske og den fornyede gæring og modning, der her seriøst løber op i hele 72 måneder, inden det bliver tid for disgorgement og en behersket dosage på 9 g/l inden Champagneproppen skydes på plads.
Dette er en af de fineste Blanc de Blancs, som vi har smagt fra det sympatiske mor/datterregime Chantal Decelle Lassalle og Angéline Templier, og hvis du accepterer præmissen med en dosage som fornemmes og bidrager til den cremede mundfølelse er dette en ganske fremragende Blanc de Blancs. For nu at formulere det på jysk!
Boblerne er små, ensartede i størrelsen og imponerende vedvarende, og vinen byder sig til med fint udviklede Chardonnay aromaer i såvel duft som smag, der bindes sammen til en indbydende harmonisk helhed. En mild blidt blomstrende meget velafbalanceret Champagne med fornem moden citrus, der hele tiden rumsterer i baggrunden.
En Champagne der ubesværet kan omfavne hele måltidet lige fra den ekstravagante aperitif og frem til det alternative match til pikante oste. Prøv den for eksempel sammen med lune pocherede østers kørvelcreme og grillet citron.