Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring
Andre spændende produkter
Champagne J.Lassalle, Rue du Châtaignier Fourchu, Chigny-les-Roses, Frankrig
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Frugten til denne usædvanligt vellykkede Blanc de Blancs er høstet fra 30-40 år gamle vinstokke på Montagne de Reims, der som noget helt specielt er podet fra de kloner, som Julius Lassalle plantede tilbage i 1940'erne. Druerne presses lige så snart de ankommer til kælderen, og kun den mest delikate og frit løbende most (La Cuvée) anvendes, mens resten (Le taille) videresælges til et af des store huse eller køres direkte til destillering.
Mosten får lov til at sætte sig i op til et døgn inden den alkoholiske gæring sættes i gang i rustfrit stål, hvorefter 80% af vinen modner videre "sur lie" i det rustfri stål, mens de sidste 20% får tilføjet subtile aromaer fra 12 måneder på barriques. Herefter sammenstikkes de to vine til den endelige cuvée og tilsættes den afmålte mængde gær og likør de tirage inden aftapningen på flaske og den fornyede gæring og modning, der her seriøst løber op i hele 72 måneder, inden det bliver tid for disgorgement og en behersket dosage på 9 g/l inden Champagneproppen skydes på plads.
Resultatet er blevet ganske fremragende Blanc de Blancs for nu at formulere det på jysk, eller hvis vi formulerer det lidt mere direkte: 2008 udgaven af denne Blanc de Blancs er den hidtil bedste, som vi har smagt fra det fine mor/datter team Chantal Decelle Lassalle og Angéline Templier.
Boblerne er bitte små, ensartede i størrelsen og imponerende vedvarende, og vinen byder sig til med intense og cremede Chardonnay aromaer i såvel duften som smagen, der er indbyrdes forbundne i en vidunderlig harmoni. En mild blidt blomstrende meget velafbalanceret Champagne med fornem friskhed i finalen.
Delikate bobler der ubesværet kan omfavne hele måltidet lige fra ekstravagant aperitif og frem til et alternativt match til pikante oste. Prøv den for eksempel sammen med lune pocherede æg og østers med kørvelsauce.
Årgang | 2008 |
Land | Frankrig |
Region | Champagne |
Distrikt | Montagne de Reims |
Producent | Champagne Lassalle |
Vinmager | Angéline Templier |
Druer | Chardonnay (100 %) |
Nettoindhold | 75,0 cl |
Lukkeanordning | Champagneprop |
Produktionsform | Konventionel |
Alkoholprocent | 12,0 % |
Restsukker | 9,0 g/l |
Indeholder sulfitter | Ja |
Fadlagret | Ja |
Lagring | 72 måneder på flaske inden degorgement. |
Forventet holdbarhed | 5-8 år fra degorgement |
Serveringstemperatur | 7 - 9 °C |
Varenr.: | 210918 |
Jules Lassalle skabte dette Champagnehus tilbage i 1942, og i årene der fulgte opbyggede han et renommé, der langsomt flyttede sig fra det pålidelige og frem mod det fremragende efterhånden som tiden gik.
Da Jules Lassalle døde i 1982 var det hans kone og datter, som måtte tage over, og mange ventede, at Champagne J. Lassalle ville falde fra tinderne, men det skete ikke. Tværtimod viste det sig, at mor og datter udgjorde et endog særdeles stærkt team, og det lykkedes dem ikke blot at fastholde, men også udvikle kvaliteten i de forskellige cuvéer, således at det i dag er almindeligt anerkendt, at Champagne J. Lassalle byder sig til med en pallette af klassiske stilsikre Champagner.
Huset råder over en række fremragende parceller på Montagne de Reims med gamle vinstokke, der i sin tid blev tilplantet med udvalgte kloner af Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay. De giver familien et enestående materiale at arbejde med. Alt i kælderen foregår manuelt med muligheden for nidkært at overvåge hvor eneste proces lige fra druerne bliver presset til vine forlader kælderen i Chigny-les-Roses.
Champagne regionen ligger øst for Paris og dækker ca 30.000 hektar fordelt på 5 underregioner. Med en lav gennemsnitstemperatur på året, er druemodning vanskelig, og vækstsæsonen er kort med faretruende risiko for frost i blomstringsperioden og regn i høstperioden. Jordbunden er kalkholdig, særlig hvor markerne er placeret på skråninger. Både Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay bruges til Champagne ofte i en blanding. Druerne gæres indledningsvis til en tør hvidvin, der inden salg gøres mousserende ved hjælp af Methode Champenoise. Champagne kan både være blandet af flere årgange (Non Vintage) eller være fra en enkelt årgang (Vintage) og vin fra Champagne har en unik status indenfor mousserende vin.
Montagne de Reims udgør en af de vigtigste underområder i Champagne regionen. Hovedparten af markerne ligger mellem byerne Reims og Epernay og dækker ca 9000 ha. De bløde bakker når en højde på knap 300 meter og i bakkesiderne findes den eftertragtede Belemnit kalk, hvis grundlag blev dannet for 70 mio år siden, da Champagne lå på bunden af fortidshavet, Pariser bassinet. Hoveddruen er Pinot Noir, som står for ca 60% af beplantningerne, mens resten udgøres af Chardonnay og Pinot Meunier. Der findes en høj koncentration af Grand Cru kommuner i Montagen de Reims her i blandt Ambonnay, Bouzy og Verzenay.
Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring