Frugten til denne usædvanligt vellykkede Blanc de Blancs er høstet fra 30-40 år gamle vinstokke på Montagne de Reims, der som noget helt specielt er podet fra de kloner, som Julius Lassalle plantede tilbage i 1940'erne. Druerne presses lige så snart de ankommer til kælderen, og kun den mest delikate og frit løbende most (La Cuvée) anvendes, mens resten (Le taille) videresælges til et af des store huse eller køres direkte til destillering.
Mosten får lov til at sætte sig i op til et døgn inden den alkoholiske gæring sættes i gang i rustfrit stål, hvorefter 80% af vinen modner videre "sur lie" i det rustfri stål, mens de sidste 20% får tilføjet subtile aromaer fra 12 måneder på barriques. Herefter sammenstikkes de to vine til den endelige cuvée og tilsættes den afmålte mængde gær og likør de tirage inden aftapningen på flaske og den fornyede gæring og modning, der her seriøst løber op i hele 72 måneder, inden det bliver tid for disgorgement og en behersket dosage på 9 g/l inden Champagneproppen skydes på plads.
Resultatet er blevet ganske fremragende Blanc de Blancs for nu at formulere det på jysk, eller hvis vi formulerer det lidt mere direkte: 2008 udgaven af denne Blanc de Blancs er den hidtil bedste, som vi har smagt fra det fine mor/datter team Chantal Decelle Lassalle og Angéline Templier.
Boblerne er bitte små, ensartede i størrelsen og imponerende vedvarende, og vinen byder sig til med intense og cremede Chardonnay aromaer i såvel duften som smagen, der er indbyrdes forbundne i en vidunderlig harmoni. En mild blidt blomstrende meget velafbalanceret Champagne med fornem friskhed i finalen.
Delikate bobler der ubesværet kan omfavne hele måltidet lige fra ekstravagant aperitif og frem til et alternativt match til pikante oste. Prøv den for eksempel sammen med lune pocherede æg og østers med kørvelsauce.