Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring
Andre fristelser fra Champagne De Sousa
Champagne de Sousa, 12 Place Léon Bourgeois, 51190 Avize, Frankrig
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Selvom langt hovedparten af alle Champagner stadig er sammenstukket af 2 eller flere druer vokser interessen for Blanc de Blanc støt i disse år og for den voksende skare af vinelskere som ikke blot kikker efter druen Chardonnay, men også økologi og biodynamik er Erick de Sousa fra den lille vin by Avize godt på vej til at blive kult. Han sværger til gamle vinstokke, og planter kun nyt når der er dødsfald rund omkring på hans efterhånden 42 forskellige små parceller. Det betyder at gennemsnitsalderen på vinstokkene nærmer sig de 50 år, og i kombination med nænsomt stressfrit arbejde i vinmarken og en usædvanlig sen høst, betyder det, at Erick de Sousa år efter år råder over et sublimt druemateriale.
I denne Brut Réserve kommer frugten fra 5 forskellige Grand Cru kommuner, og den er sammensat af vine fra 3 på hinanden følgende årgange, der blandes med 30% vin de reserve. Den del af druerne, der kommer fra unge vinstokke - det vil i Ericks verden sige vinstokke, der endnu ikke er fyldt 50 - gærer i rustfrit stål, mens druerne fra de ældste vinstokke gærer og modner på egefade (15% nye). Vinen sammenstikkes i vintermånederne og modner efter den 2. gæringen mindst 48 måneder sammen med gærresterne. Altså betydeligt længere end de fleste andre Champagner på dette niveau.
Vinen er degorgeret med en dosage på 7g. pr liter og udgør en glimrende indføring i De Sousas stilfulde Blanc de Blanc karakter i den brede ende af skalaen. Der er tydeligt gærpræg, men også en fin mineralitet, som bringer finesse og elegance ind i vinen. Dejlig aromatisk, nærmest blomstrende med noter af syltet ananas, kaffebønner, eukalyptus og lime. Derpå rund og på én gang mild og forfriskende i munden frem mod den solide fasthed i finalen.
Stilen kalder på mad, og det er en Champagne som denne, der vil kunne klare de fleste forhindringer, hvis den vælges som gennemgående vin til et helt måltid.
Årgang | NV |
Land | Frankrig |
Region | Champagne |
Distrikt | Côte des Blancs |
Producent | Champagne De Sousa |
Vinmager | Erick De Sousa |
Druer | Chardonnay (100 %) |
Nettoindhold | 0,75 l |
Lukkeanordning | Champagneprop |
Produktionsform | Biodynamisk |
Alkoholprocent | 12,5 % |
Restsukker | 7,0 g/l |
Indeholder sulfitter | Ja |
Lagring | 48 måneder på flaske. |
Forventet holdbarhed | 3-4 år efter degorgement. |
Serveringstemperatur | 7 - 9 °C |
Varenr.: | 210121 |
Skæbnen brugte to generationer som optakt til det eventyr, Erick de Sousa i dag er ved at udleve i Champagne. Han bedstefar, Manuel de Sousa, der kom fra Porto, slog sig ned i Champagne for at finde arbejde efter 1. verdenskrig, men døde desværre i en alder af blot 29 år. Hans ældste søn, Antoine, giftede sig lokalt og lærte derigennem om druedyrkningens kunst. Afbrudt af 2 års krigsfangenskab i Tyskland, formåede han at skabe et lille domaine med 3 ha. vinmarker, inden han i 1988 overlod det til sin 25 år gamle søn Erick. Og for ham var både tiden og stedet rigtigt til at lade de små spirer vokse ind i himlen.
Champagne de Sousa er en familiedrevet vingård, og vinmarksarealet er i dag oppe på 11 ha. Hvilket resulterer i en årlig produktion på omkring 100.000 flasker. Gradvist er parceller i de fineste kommuner i Champagne blevet opkøbt, hvilket tæller blandt andet Aÿ, Ambonnay, Mesnil-sur-Oger, Oger, Cramant og selvfølgelig de Sousas hjemby, Avize.
Erick er overbevist om, at et terroir taler tydeligst gennem gamle stokke, og rundt omkring på hans parceller står mange planter der efterhånden er blevet mellem 50 og 70 år gamle. Siden 1999 har han dyrket sine marker biodynamisk, og jorden forarbejdes med heste. Han fokuserer hovedsageligt på Chardonnay, men ikke udelukkende, og ofte høster han længe efter at alle andre har bjerget deres frugt. Resultatet er vine, der på én gang rene og rige, og det smages at de er skabt af et sublimt druemateriale, at reservevinen har været lagret på store fade, og sidst men ikke mindst at en lang lagring med gærresterne efter den 2. gæring er normen.
Når det kommer til Erick de Sousa er der simpelthen tale om Imponerende biodynamisk Champagne!
Champagne regionen ligger øst for Paris og dækker ca 30.000 hektar fordelt på 5 underregioner. Med en lav gennemsnitstemperatur på året, er druemodning vanskelig, og vækstsæsonen er kort med faretruende risiko for frost i blomstringsperioden og regn i høstperioden. Jordbunden er kalkholdig, særlig hvor markerne er placeret på skråninger. Både Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay bruges til Champagne ofte i en blanding. Druerne gæres indledningsvis til en tør hvidvin, der inden salg gøres mousserende ved hjælp af Methode Champenoise. Champagne kan både være blandet af flere årgange (Non Vintage) eller være fra en enkelt årgang (Vintage) og vin fra Champagne har en unik status indenfor mousserende vin.
Cote de Blancs udgør et af de vigtigste underområder i Champagne regionen sammen med Montagne de Reims og Vallée de la Marne. Området ligger syd for Epernay og Montagne de Reims og inkluderer ca 3300 ha vinmarker overvejende beplantet med Chardonnay. Markerne er for de flestes vedkommende placeret på en gennemgående østvendt skråning, og dækker blandt andet seks Grand Cru kommuner herunder nogle af Champagnes bedste som Mesnil-sur-Oger, Avize og Cramant. Jordbunden er meget kalkholdig med solide forekomster af den påskønnede Belemnit kalk.
Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring