Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring
Andre fristelser fra Domaine Drouhin-Laroze
Domaine Drouhin-Laroze 20 Rue Gaizot, 21220 Gevrey-Chambertin, Frankrig
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Clos de Bèze er den ældste og mest prestigefyldte af de 9 Grand Cru marker, der deler navnet Chambertin. Munkene fra klosteret i Bèzes fik vingården foræret tilbage i år 630 og dyrkede vin på stedet frem til 1219 hvorefter de romersk katolske præster ved Diocèse de Langres tog over og fortsatte indtil deres besiddelser blev konfiskeret under den franske revolution. I dag er de 15 ha. på Clos de Beze fordelt mellem 14 forskellige producenter hvoraf Domaine Drouhin-Laroze med 1,5 ha. tilplantet højt oppe på marken i 1949 er den ene.
2014 blev den 4. årgang på stribe, der krævede en kolossal indsats i vinmarken på grund af elendigt vejr og da en mild september endelig begyndte at hele sårene arriverede den nye plage - den invasive flue Drosophila Suzukii - og lagde sine æg under drueskindet.
Efter den manuelle høst fulgte derfor en omhyggelig sortering for at slippe af med rådne og inficerede druer. Op mod 30% blev kasseret forud for gæringen hvor Philippe Drouhin ’s datter Charlotte nu er tilbage fra barsel og uden det store drama får lov til at sætte sit fingeraftryk på druernes forvandling til vin. Således indgår der for første gang omkring 30% hele drueklaser i denne Chapelle-Chambertin ligesom andelen af nye fade fra Allier og Nivemais nu er reduceret til 80%. Vinen er modnet i 18 måneder inden den er sammenstukket i rustfrit stål og tappet på flaske i foråret 2016 uden forudgående klaring eller filtrering.
Resultatet er blevet en herlig krydret og frisk vin med en årgangen taget i betragtning beundringsværdig fylde. Der er masser af mørke kirsebær, sveskeblommer og også et strejf af brombær til næsen og den intense fadlagring fornægter sig heller ikke. Imponerende længde, fin mineralitet og dejlig diskrete tanniner. Den har næsten hele pakken og burde udvikle sig graciøst mange år frem. Lige nu udvikler den sig smukt i glasset, så nyd den langsomt!
God rød Bourgogne fortjener ægte vildt. Prøv den for eksempel sammen med en hareryg serveret med en sauce poivrade tilberedt på en base af rodfrugter, urter, rød Bourgogne og hare fond der til sidst legeres med hareblod og friskt smør.
Årgang | 2014 |
Land | Frankrig |
Region | Bourgogne |
Distrikt | Gevrey-Chambertin |
Producent | Domaine Drouhin-Laroze |
Vinmark | Chambertin Clos-de-Bèze Grand Cru |
Vinmager | Philippe & Charlotte Drouhin |
Druer | Pinot Noir (100 %) |
Nettoindhold | 0,75 l |
Lukkeanordning | Naturkork |
Antal flasker produceret | 4000 |
Produktionsform | Konventionel |
Alkoholprocent | 13,0 % |
Restsukker | 1,0 g/l |
Indeholder sulfitter | Ja |
Fadlagret | Ja |
Lagring | 18 måneder på fad. 80% nye. |
Forventet holdbarhed | 15-18 år fra høståret. |
Serveringstemperatur | 15 - 17 °C |
Varenr.: | 130020 |
Christine og Philippe Drouhin driver dette Domaine uden nogen forbindelser til Domaine Joseph Drouhin.
Vinene er i årevis hovedsageligt blevet solgt til en stribe gode restauranter i Frankrig, og de har derfor ikke været videre kendte i udlandet.
Siden årtusinde skiftet - hvor Philippe tog over efter sin far Bernard - er kvaliteten steget støt, og han er nu i færd med at indfri de forventninger, som Bourgogne entusiaster med rette skal havde til et hus, som ejer mere end 5 ha. smukt eksponerede parceller med Grand Cru status.
I alt ejer Drouhin-Larose 12 ha. og producerer i omegnen af 50.000 flasker om året, hvoraf langt over halvdelen har Grand Cru eller Premiere Cru status.
Bourgogne ligger centralt i det østlige Frankrig med hjertet koncentreret mellem byerne Dijon og Lyon. Overordnet set deles det fra nord til syd ind i: Chablis, Cote d'Or med Cote de Nuits og Cote de Beaune, Cote Chalonnaise, Maconnais og Beaujolais. Området har fastlandsklima og de korte somre kan gøre druemodning udfordrende. Jordbundsforhold er af særlig stor betydning her og små udsving kan give anledning til enorme prisforskelle i den færdige vin. De to hoveddruer er Chardonnay og Pinot Noir, og mange de bedre vine fra Bourgogne kan udvikle sig adskillige år i flasken. I Maconnais dyrkes den grønne drue Aligoté endvidere, mens Beaujolais stort set kun fokuserer på den blå drue Gamay.
Gevrey-Chambertin ligger på Cote de Nuits i den nordlige del af Cote d'Or. Gevrey er navnet på den lille by, hvor omkring markerne ligger, og Chambertin er navnet på kommunens fineste mark samt indgår i flere af Grand Cru navnene. Hele 8 (9 hvis Mazoyeres-Chambertin tælles med, det meste vin fra Mazoyeres-Chambertin markedsføres som Charmes-Chambertin) Grand Cru marker findes i Gevrey-Chambertin, hvorfra der produceres nogle af Bourgognes og verdens mest eftertragtede vine. Kommunen dækker ca 435 ha vinmarker og flankeres mod syd af Morey-St-Denis. Kun rødvin må produceres og druesorten er Pinot Noir. Vinene anses generelt for at være blandt de mest strukturerede og maskuline røde Bourgognevine og vil som oftest have et rigtig godt lagringspotentiale.
Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring