Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Andre spændende produkter
Calvados Comte Louis de Lauriston, Rue du Mont Saint Michel, La Canjonnière, 61700 Domfront, Frankrig
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Les Assemblages - de sammenstukne æble/pære brændevine fra Comte Louis de Lauriston - kommer i de 6 forskellige lagringsgrader Fine, Réserve, VSOP, Hors d'Age, 20 år og 40 år.
Réserve betyder således i dette tilfælde IKKE, at der er tale om en særlig gammel Calvados. Tværtimod er der tale om et sammenstik af brandyer, der blot er modnet i 3 år på en blanding af store og små fade, og denne relativt korte fadlagring betyder, at der virkelig bliver plads den vidunderlige frugt.
Lys gylden farve. Fine florale indslag i duften med kaprifolium og hvide blomster samt frisk æble, karamel, hasselnød og vanilje. Dejlig æblesødme i smagen med god typicitet og tydelige friske noter i kombination med diskrete indslag fra fadlagringen. Varmende afslutning.
Serveres ved 12-15 grader.
Land | Frankrig |
Region | Normandiet |
Distrikt | Calvados Domfrontais |
Producent | Comte Louis de Lauriston |
Nettoindhold | 0,7 l |
Lukkeanordning | Naturkork |
Produktionsform | Konventionel |
Alkoholprocent | 42,0 % |
Lagring | 3 år på små og store gamle fade. |
Forventet holdbarhed | Kan gemmes, men bliver ikke bedre. |
Varenr.: | 128354 |
Det at destillere er en tradition og en naturlig del af den Normandiske landbrugskultur, og det er et håndværk som er blevet praktiseret og raffineret gennem generationer. For ikke så mange år siden var det helt almindeligt at enhver bonde som ejede en stribe æble (eller pære) træer gærede sin egen Cider og når den havde lagret en smule blev den destilleret og smidt på fad indtil bonden syntes den var klar, eller ind til husholdnings økonomien fortalte at nu skulle den sælges.
I 1962 besluttede de franske myndigheder at sætte ind overfor det omfattende stalddørssalg af hjemmebrændt Calvados og inspektørerne mødte op omkring Domfront og snuppede nogle af hjemmebrænderne på fersk gerning. Dette rygtedes imidlertid hurtigt, og i løbet af kort tid kom mange af de andre hjemme brændere til stede for at støtte deres ligesindede. Det lykkedes i en sådan grad at inspektørerne måtte trække sig tilbage.
Efterfølgende blev Comte Louis de Lauriston, der var en af egnens mest indflydelsesrige personer bedt om at mægle. Han kontaktede sine forbindelser i landbrugsministeriet, og de gav ham efterfølgende frie hænder til at løse konflikten. Løsningen blev etableringen af en fælles virksomhed, som skulle opkøbe de friske destillater og siden blande, lagre, aftappe dem. så de til sidst kunne sælges på lovlig vis.
Flertallet af de mange hjemmebrænderne tilsluttede sig forslaget mod at myndighederne sløjfede de mange bødeforlæg, og da det blev accepteret, stiftede de Chais Verger Normand, og i respekt for manden, der løste konflikten, valgte de at markedsføre deres fælles Calvados i hans navn.
Calvados Comte Louis de Lauriston fik tidligt succes og i årenes løb er det blevet til flere end 300 medaljer og hædersbevisninger. Alligevel blev Comte Louis de Lauriston ikke helt den samlende kraft man havde håbet på, og da Appellation d'Origine Contrôlée reglerne blev ratificeret i 1984 forsvandt Calvados Domfrontais som selvstændig appellation. Noget mange i og omkring Chais Verger Normand opfattede som en sen pay-back fra myndighedernes side.
Det førte til at Chais Verger Normand indledt et samarbejde med den måske mest indflydelsesrige Calvados producent Christian Drouin og sammen stiftede de "Syndicat Professionnel des Producteurs de Calvados du Domfront" med henblik på ar erobre den tabte særstatus tilbage. Comte Louis de Lauriston blev valgt til præsident, og i 1992 var man klar med en ansøgning til INAO om (gen)oprettelse AOC "Calvados du Domfrontais". En ansøgning som endelig blev imødekommet ved et dekret den 31. december 1997.
Chais Verger Normand fusionerede i 1992 med Christian Drouin og Calvados Comte Louis de Lauriston er i dag et af de 5 estimerede brands som Christian Drouin markedsfører.
Normandiet er et fransk departement i landets nordlige del grænsende op til Den Engelske Kanal. Departement er specialiseret indenfor produktion af æbler og pærer.
De første omtaler af æblelunde går tilbage til år 800 og det første kendte destilleri åbnede i 1553. Calvados, en brændevin på æbler og pærer fra tre individuelle AOC'er, Calvados, Calvados Pays d'Auge og Calvados Domfrontais er i dag Normandiets store stolthed.
Mens vinmarkerne led under Phylloxera i slutningen af 1900-tallet oplevede Calvados en gylden tid, mens 2. verdenskrig omvendt tog hårdt på området, der i perioder var tvangsudlagt til slagmark. Genopbygningen tog dog hurtigt fart efter krigens slutning, særligt i Pays d'Auge.
Calvados Domfrontais AOC er et område i Normandiet i det nordlige Frankrig med speciale i fremstilling af brændevin på æbler og pærer. Det udgør sammen med de to andre appellationer, Calvados og Calvados Pay d'Auge den trio, der sætter standarden for destilleret cider, som brændevinen er et resultat af.
På linje med Champagne er navnet beskyttet hvilket betyder, at brændevine fra andre steder i verden ikke må kalde sig Calvados. Jordbunden er præget af granit, og Domfrontais udmærker sig yderligere fra de to andre områder ved at være mere fokuseret på pærer.
Således skal frugtlundene være beplantet med min 25% pæretræer og min 30% pærer skal anvendes i til cideren. Cideren skal destilleres på et kolonne apparat og efterfølgende lagres min 3 år på egetræsfade.
Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation