På fransk betyder "Le Gouleyant" letløbende eller let at drikke, og det er lige præcis hvad denne vin fra Bertrand Gabriel Vigouroux er. Bertrand fortæller da også, at vine er fremstillet efter en metode, som han kalder for "Ni Ni". Et udtryk, der bedst kan sammenlignes med det danske “hverken eller”, og her skal forstås sådan at det hverken er gået for hurtigt eller for langsom med at forvandle druerne til vin og at temperaturerne under gæringen hverken var for høje eller for lave. I praksis er der imidlertid tale om et gærings forløb der omkring en uge kortere end det der almindeligvis praktiseres i Cahors samtidigt at temperaturen hele vejen er blevet holdt pænt under de 30°C. To faktorer som begge trækker vinen hen imod mere frugt og blødere tanniner - eller på frank "un vin gouleyant".
En vin, som dufter magtfuldt af sommerens røde og sorte frugter. Der er både hindbær, solbær og brombær, og festen fortsætter i munden, hvor den friske syre får godt modspil fra frugten, samtidig med at nogle lidt mere grønne og urtete toner forsikrer os om, at vi er langt væk fra den oversøiske selvforståelse, som har sneget sig ind omkring druen Malbec. Men når det er sagt er det også en vin, som sikkert ikke var blevet opfundet, hvis det ikke var for det argentinske eventyr.
En uhøjtidelig forunderligt nok både blød og robust vin, som vil glimte gøre sig sammen med de mættende regionale retter fra Gascogne. For eksempel en omelet med trøfler, et kandiserede andebryst med blommer, eller hvorfor ikke helt tynde blødende skiver af smør mør Magret de Canard?