Denne Cabernet Franc er lidt mere tør og såmænd også lidt mere seriøs end mange af dem, der sælges som Cabernet d’Anjou. Den tilhører en serie af franske vine, som eksklusivt er produceret til Løgismose, og da alle vine i serien bliver tappet i Loire, har vi valgt at kalde serien for "Jardin de France".
Det er Pierre-Jean Sauvion fra det fine Château du Cléray, der er arkitekten bag vinene og selvom de ikke produceres på Château du Cléray er Pierre-Jean så begejstret for resultatet, at vi gerne må flage slottet. Pierre-Jean Sauvion kalder sig selv for en "Façonneur de Plaisir", hvilket på dansk betyder noget i retning af en person, der er sat i verden for at skabe fornøjelse, og det er præcis det han formår med "Jardin de France".
Pierre-Jean Sauvion har i en årrække samarbejdet med Lacheteau i Mouzillon, når han ikke selv havde frugten til sine projekter. Så da Lacheteau i 2005 blev opkøbt af den ekspansive Groupe Grands Chais de France fik han adgang til et fantastisk netværk og næsten uanede ressourcer. "Jardin de France" er således funderet på de muligheder, der opstår, når man får adgang til frugten fra flere end 2.500 drueleverandører, som tilsammen kultiverer mere end 4.000 ha. med vinstokke.
Her er der tale om frugt fra en række forskellige vinmarker i Anjou og Touraine, der med sin sandede lerjord med et højt indhold af kalksten sikrer fin mineralitet. Druerne er maskinhøstede og presset straks, de ankom til det topmoderne vineri Le Champteloup, der ligger syd for den gamle Pont de Dumnacus. Mosten får lov til at udbløde koldt i 6-9 timer indtil det ønskede farvespil har indfundet sig hvorefter mosten pumpes fri af skaller og kerner og gærer til vin i rustfrit stål og modner 6 sur Lie måneder inden den filtreres, klares og tappes på flaske.
En smuk sart laksefarvet vin, som skænkes med en delikat blomstrende duft og byder sig til med noter af friske jordbær og citronverbena, som får lidt kant fra forskellige citrusfrugter som også rumsterer. Udtrykket er aromatisk, let og forfriskende, og den lette sødme finder smukt sammen med vinens syre og skaber en mundvandsdrivende saftighed, som der er nemt at holde af.
En bredt appellerende vin som vil charmere som aperitif og gøre god figur sammen med charcuteri, lyst saftigt fjerkræ, eller helt simpelt sammen med lidt melon og en god lufttørret skinke. De kan bare noget med Cabernet Franc i Loire!