De kan noget med Cabernet Franc i Loire. Noget med pikant behersket sødme og høj læskende syre!
Vinen er smuk sart laksefarvet og skænkes med en delikat blomstrende duft, der byder sig til med fine noter af friske jordbær og citronverbena, der får lidt kant fra forskellige citrusfrugter. Derpå aromatisk let og forfriskende i munden hvor en ganske let sødme finder sammen med vinens fine syre og skaber en mundvandsdrivende saftighed, som man nemt kommer til at holde af.
Vinen er lidt mere tør og såmænd også lidt mere seriøs end mange af dem, der sælge som Cabernet d’Anjou. Den er skabt på frugten fra en række forskellige vinmarker i Anjou og Touraine, der har en sandet lerjord med et højt indhold af kalksten til fælles. Druerne pressen ved ankomsten til kælderen og får derpå lov til at udbløde i 6-9 timer indtil det rette farvespil indfinder sig. Herefter pumpes mosten fri af skaller og sten hvorefter den gærer til vin i rustfrit stål hvor den også efterfølgende modner i 6 måneder. Herefter filtreres, klares og tappes vinen på flaske.
Den lette sødme og den fine syre betyder, at vinen kommer til at appellere meget bredt, og den vil charmere som aperitif og gøre en god figur sammen med charcuteri, lyst saftigt fjerkræ med grillede stadig sprøde grøntsager dryppet med frisk olivenolie, eller helt simpelt sammen med lidt melon og en god lufttørret skinke.