Dygtig markedsføring, en tjekket flaske, der fanger øjet og griber tilbage i tiden og ikke mindst et højt indhold af rug i malten, der tilfører Bulleit Kentucky Straight en krydret smag, som ikke findes i mange andre Bourbons, har betydet, at dette på det seneste er blevet en af de mest populære amerikanske Whiskys på markedet.
Egentlig har den eksisteret i mere end 30 år - eller næsten 200 år - afhængigt af, hvordan vi vælger at afkode historien. Den hedder sig at den originale opskrift blev udviklet i 1830 af Augustus Bulleit. Han havde et 100 gallons pot stills med sig, da han ankom Kentucky som emigrant (frontier), og han begyndte at fremstille og sælge Whisky i eget navn på tværs af staterne efter en recept, som foreskrev et meget højt af rug i malten.
Desværre blev han myrdet, eller også forsvandt ind i en fager kvindes favn, hvor han glemte alt om Whisky. Det fortaber sig, og vi skal helt frem til slutningen af 1980'erne før historien fortsætter, da hans oldebarn advokaten Tom Bulleit planlægger at invadere det dengang blomstrende japanske marked med en kvalitets Whisky, der skulle hedde Bulleit Bourbon.
Nogenlunde samtidig er Seagram fremme med et "Frontier Whisky" koncept, som de kaldte "Kentucky Bullit" og som skulle markedsføres som den Whisky den i utallige film udødeliggjorte amerikanske sherif og saloon-ejer Wyatt Earp havde drukket. Desværre for Seagram kom Tom Bulleit først, og lang historie kort. Seagram endte med at købe rettighederne til navnet og historien og i stedet for at blive et nicheprodukt for velhavende japanere blev Bulleit Kentucky Bourbon udviklet til det internationale brand, vi kender i dag.
Brandet Bulleit er blevet handlet adskillige gange og der eksisterer ikke et egentligt "Bulleit Distillery". I stedt er den i en årrække blevet produceret af Kirin Brewery Company på deres Four Roses platform sydøst for Louisville i Kentucky hvorefter Whiskyen er modnet i 6-8 år i lagerhallerne ved Diageo's Stitzel-Weller Distillery inde i Louisville.
Masken er funderet på 68% majs, 28% rug og 4% maltet byg.