Brunello di Montalcino
2016 - Sassetti Livio Pertimali
/brunello-di-montalcino/p/76894/
Anbefalinger
Vinous by Antonio Galloni
97
Vinous by Antonio Galloni
Eric Guido - December 2021
Falstaff Magazin
98
Falstaff Magazin
Othmar Kiem, Simon Staffler - Marts 2021
James Suckling
100
James Suckling
James Suckling - Januar 2021
Wine Spectator
94
Wine Spectator
Bruce Sanderson - Juni 2021
-
Beskrivelse
-
Producent
-
Oprindelse
Beskrivelse
Årgang |
2016
|
Land |
Italien
|
Region |
Toscana
|
Distrikt |
Brunello di Montalcino
|
Producent |
Sassetti Livio Pertimali
|
Vinmager |
Lorenzo Sassetti
|
Druer |
Sangiovese (100 %)
|
Nettoindhold |
0,75
l
|
Lukkeanordning |
Naturkork
|
Antal flasker produceret |
55000
|
Produktionsform |
Konventionel
|
Alkoholprocent |
14,5 %
|
Restsukker |
1,5 g/l
|
Fadlagret |
Ja
|
Lagring |
36 måneder i 3300 liters slovenske fade.
|
Forventet holdbarhed |
10-15 år fra høståret.
|
Varenr.: |
219178 |
Producent
Oprindelse
Region
Toscana ligger i den vestlige del af Mellemitalien og flere af landets bedste vine produceres her. De bølgende bakker og pitoreske byer kan mere end at agere kulisse til smukke postkort, og både mad og vin er i højsædet. Det lune Middelhavsklima, regionen nyder, giver optimale forhold for modning af druer. Sangiovese har sin højborg i Toscana, og i distrikter som Brunello di Montalcino og Chianti Classico når den højder, hvis lige ikke findes andre steder i verden. Ved kysten ligger undtagelsen i form af distriktet Bolgheri, der fokuserer på internationale sorter, særligt Cabernet Sauvignon og Merlot. Vernacchia di San Gimignano er tør hvidvin og den velkendte Vin Santo fremstilles også i betydelige mængder på særligt Trebbiano og Malvasia.
Distrikt
Brunello di Montalcino er et højt estimeret vindistrikt i Toscana i den centrale del af Italien. Vinmarkerne er placeret på skråninger omkring byen Montalcino 30 km syd for byen Siena, og kun Sangiovese må anvendes. Druedyrkning må efter loven kun foregå op til max 600 moh for at sikre optimal modning. Ordet Brunello er et lokalt synonym for den meget udbredte variant, Sangiovese Grosso, i området. Brunello skal lagre minimum 2 år på fad og kan først sælges 5 år fra høståret. Vinene er gennemgående intense, komplekse og lagringsegnede og anses for at være blandt de fineste vine i Italien.
Azienda Agricola Sassetti Livio Pertimali, Str. Consorziale dei Canali, 329, 53024 Montalcino SI, Italien
True
Sassetti Livio Pertimali
Azienda Agricola Sassetti Livio Pertimali, Str. Consorziale dei Canali, 329, 53024 Montalcino SI, Italien