Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserGavekortAlle vineOmråderBourgogneBordeauxRhôneSancerrePiemonteToscanaPomerolRibera del DueroLoireMoselVenetoMarlboroughCalifornienDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Grej & Gaver
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingenKontaktJob hos Løgismose
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 739,50
Brouilly Château de Nervers
- 6 stk. 739,50
145,-
193,33 pr. l.
6 stk.
739,50
123,25 pr stk.
Spar 130,50
Beskrivelse
Denne Brouilly kommer fra 47 ha. med op til 60 år gamle vinstokke, som omgiver det gamle stilfulde jagtslot Château de Nervers som gennem 6 generationer har været beboet af De Chabannes familien. Vinmarkerne er for længst solgt fra og ejes i dag af forskellige druedyrkere hvoriblandt Jean-Benoît og Tiphaine koordinerer samarbejdet med Georges Duboeuf og sørger for at de får forenet deres frugt til denne vin, som igen i 2021 er blevet en overbevisende ambassadør for Brouilly.
Samtidig har de 2 herrer stået i spidsen for en mere miljøvenlig tilgang til arbejdet ude blandt vinstokkene og alle parceller, der bidrager til denne cuvée er således certificeret i henhold til både Terra Vitis og HVE (Haute Valeur Environnementale) hvilket betyder at der værnes om biodiversiteten via. en plantesundhedsstrategi og gødnings- og vandressource forvaltning.
En dejlig saftig, mild og meget charmerende Gamay med fin mineralitet. Den vil gerne lige op i store glas inden den folder sig ud, men så kommer vi også tæt på idealbilledet af fin Gamay. Et sikkert valg til de lette serveringer midt på dagen, men også en kompetent ledsager til det meste af det, som følger efter solnedgang.
2021-årgangen i en nøddeskal:
2021 er et vanskeligt år, og i næsten hele Frankrig er der rapporteret om historisk lave høstudbytter. De laveste i vor tid, og i Beaujolais var det en parodi, når Toldmyndigheden rutinemæssigt dukkede op for at kontrollere, om vinbønderne høstede for meget. Overalt i Beaujolais var de lykkelige, hvis de bare nåede op på halvdelen af det tilladte! Balladen startede allerede i slutningen af marts, hvor der var dage med både 25 og 28 grader ude blandt vinstokkene. Det gav tidlig vækst og derfor ramte frosten dobbelt så hårdt, da den kom den 8. april. Blomstringen i juni forløb fint, men herefter fortsatte balladen i juli og august med alt for meget nedbør, og vinbønder der utrætteligt arbejdede fra tidlig morgen til sen aften for at beskytte druerne mod råd og meldug. De første druer blev plukket den 13. september, og overalt var en omhyggelig triage (soignering) for at fjerne rådne, beskadigede og umodne druer altafgørende for kvaliteten af de vine, vi nu kan opleve. Forvent lidt mindre koncentration end i 2020 og 2019, men til gengæld mere attraktiv frugt og finesse.
Producent
Les Vins du Georges Duboeuf er det største og ubetinget mest betydningsfulde navn i Beaujolais. Og med en produktion der i dag har rundet 30 mio. flasker er det en kendsgerning at mange, hvis ikke de fleste, har fået deres første oplevelser med druen Gamay og vinene fra Beaujolais via flasker fra Georges Duboeuf.
- Georges Duboeuf har funderet sin forretning på tre ting:
Samarbejde med flere end 300 vinbønder og druedyrkere. - Maceration carbonique. Gæring af de hele drueklaser, hvorved Beaujolais fik en frugt og umiddelbarhed, som ikke var set tidligere.
- Beaujolais Nouveau, lige fra det første væddemål blandt to journalister om hvem der først kunne nå hjem til London med den nye vin, op forbi 80'ernes hysteriske race om at komme først fem til de forskellige metropoler og frem til i dag hvor 25% af al Beaujolais fortsat forsvinder inden nytår.
Georges Duboeuf er opvokset på en lille vingård i Pouilly-Fuissé. Allerede som 6-årig hjalp han sine forældre med druehøsten. Han kvittede skolen før til og som 18-årig cyklede han rundt og solgte sin storebrors Chardonnay til de lokale restauranter, og da han opdagede, at der manglede noget rødvin i hans cykelsortiment startede de 2 brødre et af de smukkeste eventyr i den franske vins historie.
Først foregik det på cykel fra vingård til vingård for at smage og vælge, hvad der var værd at sælge. Siden er det fortsat under noget mere etablerede former, men besøgene hos vinbønderne og de omfattende smagninger udgør fortsat det egentlige fundament i forretningen.
I 1957 møder Georges Duboeuf Alexis Lichine fra Château Lascombes. De begynder at lave forretninger sammen, og Georges siger selv, at Alexis har en væsentlig aktie i alt det, som der siden skete på det forretningsmæssige område for Les Vins du Georges Duboeuf.
I efteråret 1977 var Lene Grønlykke for første gang forbi Georges Duboeuf. Sammen besøgte de Domaine Tour du Bief i Moulin-à-Vent, og med var også purken Jacob Grønlykke. Han sagde god for Gamay druerne, sådan som de smagte umiddelbart inden høsten, og lidt senere, da druerne var blevet forvandlet til en vin, hilste også de første medlemmer af Løgismose Vinklub Domaine Tour du Bief og dermed Georges Dubeouf velkommen til Danmark.
I de mere end 40 år, som er gået, har Georges Dubeouf og Løgismose haft et nært samarbejde og samtidig med at begge forretninger er vokset. For at sikre den rette eksponering indledte Løgismose derfor et samarbejde med Dansk Supermarked, som markedsfører et lille udvalg af Beaujolais vinene med de berømte blomster etiketter, mens top vinene - de såkaldte domainevine - fra de forskellige cru-kommuner markedsføres i Løgismoses webshop og udvalgte delikatessebutikker.
Selvom Georges Duboeuf i sine senere år påtog sig en rolle, der mest af alt mindede om en ældre statsmands og ikke længere involverede sig meget i forretningen, så var den sirlige slanke mand med det hvide hår og den pastelfarvede cashmere-trøje henslængt over skuldrene en hyppig gæst ved de mange smagninger lige til det sidste.
Men den 4. januar 2020 døde Georges Duboeuf i hjemmet i Romanèche-Thorins i en alder af 86. Hans hjerte ville ikke længere, og frugten fra 2019-høsten blev dermed den sidste, denne gudbenådede vinsmager nåede at være med til at evaluere.
Men eventyret fortsætter. Georges Duboeuf’s søn Franck trådte ind i selskabet i 1983. Da man åbnede forlystelsesparken Le Hameau du Vin i 1993 blev det underledelse af Francks hustru Anne Duboeuf og i 2012 blev det så deres ældste søn - Georges Duboeufs barnebarn - Adrien Duboeuf-Lacombe’s tur til, som chef for salg, marketing og strategi, at profilere familiefirmaet i de mere end 100 lande, som Georges Duboeuf’s vine eksporteres til.
"An excellent wine is always a work of art. It is first and foremost the result of the terroir, then of the care given to the vines, the right choice of harvest date and of course the know-how and talent of the winemaker" Georges Duboeuf (1934-2020)
Georges Duboeuf har så at sige været en del af Løgismose familien altid. Du finder det aktuelle sortiment her
Oprindelse
Region
Beaujolais ligger i forlængelse af Bourgogne mod syd og hører administrativt til denne region trods den slående nærhed til Rhone dalen. Klimaet er lunt indlandsklima og jordbunden er varieret med tydelige indslag af granit især i nord. Hoveddruen er Gamay, men der er også små beplantninger af Pinot Noir, Chardonnay og Aligoté. Basis niveauet formes af Beaujolais og Beaujolais-Villages, mens topniveauet udgøres af de 10 cru'er, som refererer til selvstændige vinbyer med særligt karakterfulde vine. Beajolais Nouveau er en specialitet, der frigives hvert år i november efterfølgende høst og hurtig gæring af druerne. Beaujolais er gennemgående friske og aromatiske rødvine.Distrikt
Brouilly er en af de 10 cru’er i Beaujolais i det østlige Frankrig. Det er en selvstændig AOC skabt i 1938. Det er den største af cru’erne med 1250 ha vinmarker. Navnet kommer fra Mont Brouilly, som vinmarkerne ligger nedenfor og rundt om. Mod vest er Brouilly beskyttet af bjerge, og trods det overvejende kontinentale klima, nyder Brouilly en vis indflydelse fra Middelhavet mod syd. Brouilly er typisk en af de første af cru’erne til at blive høstet og er også den sydligst placerede. Jordbunden er flere steder udgjort af den karakteristiske granit, som cru’erne i Beaujolais er kendt for. Topjorden varierer fra sand til ler og nogle steder også mere kalk. Udelukkende rødvin er inkluderet i appellationsreglerne, men op til 15% af vinmarkarealet må udgøres af Chardonnay, Melon de Bourgogne og Aligote. Gamay er her som i resten af Beaujolais nærmest enevældig for de blå sorter. Pga klimaet er Brouilly kendt som kraftigere version af Beaujolais med accentureret frugt frem for florale toner.
Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter