Vi havde egentlig besluttet at holde en lille pause fra Domaine Drouhin-Laroze micro negociant aktiviteter, som Caroline Drouhin søsatte under navnet Laroze de Drouhin (Rosen fra Drouhin!) tilbage i 2007, men efter hun er kommet tilbage fra barsel, er det som om vinene kommer med en ny energi.
Vi ved ikke lige hvad der er sket, men da vi smagte kollektionen fra 2018, var der så meget velsmag til stede, at vi ikke bare kunne blive siddende på hænderne, og her kommer så 2019’ren, som er lidt friskere og fin, fin balance. Og alt andet lige er tanken om, at købe ind på de lavere liggende parceller og så adler frugten ved at give den en behandling, der er en Premier Cru værdig, fascinerende!
Vinen er skabt på frugt fra 2 vinbønder oppe på toppen af Côte de Nuits dels en i Marsannay La Côte og dels en i Fixin, som begge ejer parceller rige på kalksten, og dette er den eneste hvidvin, som Maison Laroze de Drouhin og Domaine Drouhin-Laroze producerer.
Vi modtog tidligt de første glade bulletiner om 2019-årgange fra Caroline Drouhin nede på Domaine Drouhin-Laroze. Hun berettede om en vidunderlig høst under høj september og om nærmest fejlfri druer med et historisk højt sukkerindhold, som helt uden drama var blevet forvandlet nogle meget lovende vine. Og nu havde hun så været i kælderen sammen med Philippe og Nicolas for at smage alle vinene, således at vi kunne få den første rapport om, hvad vi havde i vente fra Domaine Drouhin-Laroze.
Om familiens eneste hvidvin noterede Caroline i maj 2020: "A Chardonnay offering an enjoyable tasting experience, both rich and gourmet. Nevertheless, it will be necessary to monitor the conservation of the freshness during its bottling towards the end of July."
Siden er familien blevet stadig mere begejstrede for deres 2019 kollektion, og Nicolas Mestre var da også i fint humør, da Allen Meadows var forbi for at smage vinene i januar 2021. Her opsummerede han årgangen således: "Mængderne var mere beskedne end 2018, men kvaliteten måske er endnu bedre. Vi plukkede druerne fra den 16. til den 22. september, og frugten var stort set fejlfri så vi pillede ikke meget fra ved sorteringen Jeg brugte som udgangspunkt omkring 25 til 30% hele drueklaser i de fleste vinene under vinifikationerne, men det svingede noget. En enkelt vin er gæret helt uden hele klaser, nogle få fik 50% og Très Girard er vinificeret med 100% hele klaser. Ellers er der ikke meget at rapportere, da vi ikke havde problemer og da vinene ser ud til at blive bedre for hver måned, er jeg sikker på de vil udvikle sig smukt.”
20% NEW OAK BARRELS / 60% WHOLE HARVEST / MALOLACTIC FINISHED AT THE END OF FEBRUARY 2020