Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring
Andre spændende produkter
Jaffelin, 2 Rue Paradis, 21200 Beaune, Frankrig
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Jaffelin ynder at kalde sig det mindste - og underforstået mest dynamiske - af de store Bourgognehuse, og deres gamle kælder i hjertet af Beaune har længe været kendt som et af de bedste spots på hele Côte d'Or for vinelskere, der leder efter hvid og rød Bourgogne til rimelige priser.
Tidligere har mange af vinene måske savnet den sidste charme og friskhed, men efter ansættelsen af den unge talentfulde og meget charmerende vinmager Marinette Garnier er hele porteføljen godt i gang med at blive støvet af og skubbet af sted i en mere saftig og frugtorienteret retning.
Det fornemmes alt sammen i denne hvide Bourgogne, der er hentet fra den serie af vine, som kaldes "Les Chapitres de Jaffelin" eller på dansk "De indledende kapitler fra Jaffelin". Frugten kommer fra en stribe vinbønder, som alle opererer på den flade slette langs D974 syd for Beaune, hvor Chardonnaydruen viser hvor føjelig den er overfor diverse jordbundstyper, og her er der så tale om en selektion, der modtager lidt mere kærlighed i kælderen og derpå markedsføres som ”Cuvée des Chanoines de Notre Dame ”.
Alle druer er håndhøstede og derpå forsigtig presset i de pneumatiske presser, der hos Jaffelin blot har en kapacitet på 500 kg. Herefter er mosten filtreret og forvandlet til vin rustfrit stål som efterfølgende er modnet 11 måneder i Bourgogne fade - heraf 10% nye - inden den endelige vin er sammenstukket, klaret og tappet på flaske.
Resultatet er en dejlig generisk Bourgogne, som åbner med noter af hvidtjørn, mirabeller, sprøde æbler og andre stenfrugter, som står på en solid bund af moden citrus. Derpå fin balance og mild fylde i munden, hvor frugten får selskab pikant fadsødme uden friskheden på noget tidspunkt sættes på spil. Simpelthen nydeligt håndværk som aftvinger respekt, og samtidig en vin som ubesværet omfavner alskens serveringer med fisk og skaldyr.
John Gillman, der er meget respekteret for sine "View from the Cellar" skrev i marts 2018 efter at have smagt sig igennem en snes vine fra 2016-årgangen: "If you have not yet discovered the new and exciting level of quality at Maison Jaffelin, this is a perfect vintage to dip your toe in the water!".
Årgang | 2017 |
Land | Frankrig |
Region | Bourgogne |
Distrikt | Bourgogne |
Producent | Maison Jaffelin |
Vinmager | Marinette Garnier |
Druer | Chardonnay (100 %) |
Nettoindhold | 0,75 l |
Lukkeanordning | Naturkork |
Produktionsform | Konventionel |
Alkoholprocent | 13,0 % |
PH-værdi | 3,48 |
Restsukker | 0,5 g/l |
Syreindhold | 5,7 g/l |
Svovlindhold | 108 mg/l |
Fadlagret | Ja |
Lagring | 11 måneder på fade. 10% nye. |
Forventet holdbarhed | 4-5 år fra høståret. |
Serveringstemperatur | 8 - 10 °C |
Varenr.: | 214135 |
Maison Jaffelin blev grundlagt af brødrene Charles og Henri Jaffelin i 1816, da de etablerede deres "Maison de Négoce" i det historiske "Maison du Chapitre" i hjertet af Beaune og begyndte at modne deres vine under hvælvingerne i den gamle kælder hvis ældste dele rækker næsten 800 år tilbage i tiden og fortsat byder på optimale opbevaringsforhold både med hensyn til temperatur, fugtighed og (manglende) lys.
Jaffelin ynder at kalde sig det mindste - og underforstået også mest dynamiske - af de store Bourgognehuse, og de har længe været kendt som et af de bedste spots på hele Côte d'Or for vinelskere, der leder efter hvid og rød Bourgogne til rimelige priser.
Tidligere har mange af vinene måske savnet den sidste charme og friskhed, men efter en totalrenovering af kældrene i 2004 og ansættelsen af den unge talentfulde og meget charmerende vinmager Marinette Garnier er hele porteføljen godt i gang med at blive støvet af og skubbet af sted i en mere saftig og frugtorienteret retning.
Der er nu som før fokus på vinbønder som kan levere frugt fra de lidt mindre kendte appellationer især i Côtes-de-Beaune og da Jaffelin opererer med en afregningspris som bønderne finder fair oplever huset både stor loyalitet og stor flittighed hvilket smitter af på den frugt, som hvert efterår ankommer til kælderen.
Det er begyndt at give genlyd i de forskellige internationale konkurrencer hvor medaljerne er begyndt at komme flyvende og den nationale og internationale presse har også fundet ud af at Marinette Garnier (der i øvrigt er headhuntet fra Domaine Méo-Camuzet) er i gang med et ganske særligt projekt. For eksempel skrev John Gillman, der er meget respekteret for sine "View from the Cellar" i marts 2018, efter at have smagt sig igennem en snes vine fra 2016-årgangen: "If you have not yet discovered the new and exciting level of quality at Maison Jaffelin, this is a perfect vintage to dip your toe in the water!".
Må vi ydmygt tilføje at denne iagttagelse også gælder de efterfølgende årgange!
Maison Jaffelin begaver markedet med 3 produktlinjer funderet på frugt fra Bourgogne og så en 4. relativt ny produktlinje hvor man prøver at fastholde fornemmelsen af Bourgogne selvom frugten hentes i andre regioner og vinene derfor optræder som Vin de France. I Bourgogne åbner man med den relativt budgetvenlig linje "Chapitres de Jafflin", og derpå følger "Les Villages de Jafflin" og til sidst og på toppen den mere eksklusive linje "Les Paradis de Jaffelin", som eksponerer frugten fra husets ældste og bedst eksponerede parceller uden hensyntagen til de forskellige appellationers prestige.
Bourgogne ligger centralt i det østlige Frankrig med hjertet koncentreret mellem byerne Dijon og Lyon. Overordnet set deles det fra nord til syd ind i: Chablis, Cote d'Or med Cote de Nuits og Cote de Beaune, Cote Chalonnaise, Maconnais og Beaujolais. Området har fastlandsklima og de korte somre kan gøre druemodning udfordrende. Jordbundsforhold er af særlig stor betydning her og små udsving kan give anledning til enorme prisforskelle i den færdige vin. De to hoveddruer er Chardonnay og Pinot Noir, og mange de bedre vine fra Bourgogne kan udvikle sig adskillige år i flasken. I Maconnais dyrkes den grønne drue Aligoté endvidere, mens Beaujolais stort set kun fokuserer på den blå drue Gamay.
Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring