Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring
Andre spændende produkter
Domaine Michelot, 31 Rue de la Velle, 21190 Meursault, Frankrig
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Michelot er en stjerne og allerede her i hans åbningsvin bliver meget sat på plads. Vinen er skabt på druerne fra 8 små parceller, som alle ligger nær Sous La Velle marken lige syd for Meursault by, der er klassificeret som Appellation Meursault Villages. Her er jordbunden et mix af et tyndt lag ler og kalksten oven på et leje af grus, og som det gælder for alle Michelots parceller, bliver der pløjet og plantet græs for at tvinge vinstokkenes rødder til at søge nedad.
Høsten er manuel med en selektion af de bedste drueklaser allerede ude i vinmarken, som herefter transporteres den korte vej op til vinkælderen i specialdesignede rustfri stålkar. Her bliver druerne knust og går herefter direkte ind i de pneumatiske presser, og efter kold bundfældning, der som regel tager 12-18 timer omstikkes mosten til rustfrit stål, hvor den alkoholiske gæring efterfulgt af malolaktiske finder sted. Derefter følger en modningsproces på 8 måneder på egefade (15% nye) inden den endelige vin sammenstikkes og efter yderlige 2 måneders ro gennemgår en let filtrering og tappes på flaske.
Popcorn og røde æbler i næsen, let smørpræg. I smagen fremkommer kandiseret citron, anis og pæn fedme fra træet med let krydrede toner. Slank frugtkarakter, fin klassisk Bourgogne Blanc med snigende sensualitet og seriøst fadpræg uden elegancen forsvinder i horisonten.
Vinen er fremstillet ligesom en Meursault Village, og bortset fra et par gram i intensitet smager den også ligesom disse, og er derfor et klassisk match til delikate forretter med fisk og skaldyr og til foie gras for dem, der ikke synes, at den forbudte fedtlever skal ledsages af sødmefyldte vine. Server den gerne lidt varmere end "plejer" byder så stiger nydelsen og lysten til endnu et snus og endnu et sip.
Årgang | 2016 |
Land | Frankrig |
Region | Bourgogne |
Distrikt | Bourgogne |
Producent | Domaine Michelot |
Vinmager | Nicolas Mestre |
Druer | Chardonnay (100 %) |
Nettoindhold | 1,5 l |
Lukkeanordning | Naturkork |
Produktionsform | Konventionel |
Alkoholprocent | 12,5 % |
Svovlindhold | 6 mg/l |
Indeholder sulfitter | Ja |
Lagring | 8 måneder på brugte fade |
Forventet holdbarhed | 4-6 år fra høståret |
Serveringstemperatur | 12 - 13 °C |
Varenr.: | 210845 |
Dette er en af hjørnestene i Løgismoses sortiment. Domaine Michelot har været med næsten fra starten og er indbegrebet af familien Grønlykke’s store passion for Bourgogne.
Samarbejdet startede for årtier siden dengang den unge, visionære Bernard Michelot lige var kommet til, og han havde sat sig for at løfte 4 generationers arbejde til et hidtil uset niveau.
I 1993 blev det hans svigersøn, Jean-Francois Mestre’s tur til at overtage ansvaret i kælderen, og på god gammeldags manér er Jean-Francois og hustruen Chantal Michelot’s søn, Nicolas Mestre, nu også involveret i produktionen.
Vi har på vores rejser i Bourgogne tit været forbi den fine kælder i Meursault og hver gang er vi efter smagningen af de friske årgange blevet beværtet med ældre flasker fra familiens private kælder. Ofte har der været tale om vine der både havde 10 og 15 år på bagen og hver gang er vi blevet imponerede over hvor friske og vitale selv de ældste flasker vedblev med at være.
Michelot’s stil har altid været og er fortsat ultra klassisk, og håndteringen af fadede er intet mindre end mesterlig. Vinene bliver omhyggeligt beskyttet mod ilt gennem hele vinificeringsprocessen, og de elegante aromaer i druerne fra de lavtydende vinstokke får aldrig lov til at gemme sig bag ved træet, sådan som det sker hos mange af de andre vinbønder i Meursault.
Forklaringen er, at andelen af nye fade sjældent overstiger 20% og at fadlagringen afsluttes efter 10 allerhøjest 12 måneder hvorefter vinene modner færdig i cement eller rustfrit stål.
Domaine Michelot producerer 11 forskellige vine fra Meursault, 1 Puligny-Montrachet, 2 Santenay samt 3 fine basisvine, der sælges som Bourgogne AOC.
Bourgogne ligger centralt i det østlige Frankrig med hjertet koncentreret mellem byerne Dijon og Lyon. Overordnet set deles det fra nord til syd ind i: Chablis, Cote d'Or med Cote de Nuits og Cote de Beaune, Cote Chalonnaise, Maconnais og Beaujolais. Området har fastlandsklima og de korte somre kan gøre druemodning udfordrende. Jordbundsforhold er af særlig stor betydning her og små udsving kan give anledning til enorme prisforskelle i den færdige vin. De to hoveddruer er Chardonnay og Pinot Noir, og mange de bedre vine fra Bourgogne kan udvikle sig adskillige år i flasken. I Maconnais dyrkes den grønne drue Aligoté endvidere, mens Beaujolais stort set kun fokuserer på den blå drue Gamay.
Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring