Bonnes-Mares, der fik sin Grand Cru status den 8. december 1936, breder sig over 15 ha. på højre siden af Routes des Grand Crus, når man bevæger sig mellem Morey-Saint-Denis og Chambolle-Musigny. Her ejer Drouhin-Laroze 1,5 ha. i Chambolle-enden fordi Philippe Drouhin's bedstemor - nærmest ved en tilfældighed - fik nys om, at vinmarken var til salg en dag hun var ude at lufte sin hund tilbage i 1953!
Kun de vinstokke, som er døde gennem årene er blevet erstattet, og Philippe Drouhin fortæller, at de ældste vinstokke snart kan fejre deres 100-års fødselsdag. I 2017 måtte man igen klippe kraftigt i drueklaserne efterhånden som høsten kom i hus i perioden mellem den 6. og 15. september. Ikke på grund af råd eller sygdom, men fordi modningen på de enkelte klaser var meget ujævn.
I kælderen er Philippe Drouhin’s datter Charlotte nu er tilbage fra barsel og uden det store drama får hun sammen med sin lillebror Nicolas, som også er kommet til, lov til at sætte sit fingeraftryk på druernes forvandling til vin. Således er der i 2017 brugt op til 60% hele drueklaser og andelen af nye fade fra Allier og Nivemais er nu nede på 60% mod de 100%, som var normen frem til 2007. Vinen er modnet i 18 måneder, hvorefter den er sammenstukket i rustfrit stål og tappet på flaske i februar 2018 uden forudgående klaring eller filtrering.
Mange kritikere har samtidigt med at de roste og respekterede vinen udtrykt, at der her var et potentiale som endnu ikke helt var udfoldet. Meget tyder på at dette nu er ved at ske. I hvert fald rykker brugen af hele drueklaser og det lidt mere beherskede fad aftryk ved balancen i vinen til fordel for både frugten og friskheden.
En vidunderlig vin med fin finesse og løfterige diskret blomstrende Pinot Noir aromaer, forstået som kærlige favntag mellem kirsebær, hindbær og viol. Derpå fyldig, fast, næsten muskuløs, salt og mineralsk i munden. Langsomt mere og mere aromatisk og til sidst med den svimlende dybde, som næsten kun stor Bourgogne kan begave os med. Alt er godt!
Vinen vil være herlig sammen med fuglevildt med en såkaldt sauce vigneronne eller en saftig tournedos med en svamperig sauce forestière.