Det er Gessica og Giuliano Frollani, der står bag, det de selv kalder "La Nuova Cantina di Casa di Terra"; et nyt tip-top moderne miljømæssigt bæredygtigt vineri, der forvandler frugt fra vinmarker i proces mod økologi til nogle vine som ikke kan undgå at imponere.
Det var Giuliano's bedsteforældre, som købte gården, da de tilbage i 1956 valgte at rykke fra Marche og over på den toskanske kyst. I de første mange år handlede det lige som på alle de andre gårde om frugt og grøntsager, og vin var blot noget man dyrkede til husbehov og for at sikre at familiefesterne ikke blev alt for kedelige. Så fik Sassicaia sit internationale gennembrud, og i 1990'erne blev Casa di Terra en del af den bevægelse, som forvandlede Bolgheri fra et landbrugsland befolket af bonderøve til et vindistrikt hvor slips og spidse sko holdt deres indtog.
For Fattoria Casa di Terra er 3 ha. med vinstokke i løbet af 20 år blevet til næsten 50, og anerkendelsen kom tidligt i form af fine anmeldelser fra James Suckling, som spottede Casa di Terra allerede i 2005 dengang han stadig smagte for Wine Spectator. De italienske meningsdannere har imidlertid været mere forbeholdne, og det er så det, der nu skal laves om på, hvor vinmageren Diego Mugnaini har fået en ny legeplads og ikke mindst fået lov til at sparre med Emiliano Falsini, som allerede hjælper 6 andre producenter i Bolgheri.
Det er spændende både på papiret og i glasset og Diego og Emiliano er slet ikke færdige med at skrue på druesammensætningen, fadlagringen og alt hvad de ellers kan skrue på for at finde ind til en subtil drinkability, som kan bringe "La Nuova Cantina" helt til tops i hierarkiet uden trættende ”Parker Power”.
Den måske mest spændende vin lige nu er denne Bolgheri Rosso Mosaico, som tidligere var et blend af Merlot, Cabernet Franc og Petit Verdot, men som nu hvor ambitionerne her rækker længere end til blot en rutinemæssig ”copy page” er forvandlet til en ren Merlot. Den er skabt på frugt fra bare 6-12 år gamle vinstokke, men da de står klos op ad parceller, der leverer frugt til Tenuta dell'Ornellaia og Le Macchiole's verdensberømte Merlot-vine, er sigtekortet ligesom justeret. Der er tale om delvis maskinel høst og en dobbeltsortering af druerne inden alle stilke fjernes forud for gæringen uden fremmede gærstammer i rustfrit stål. Derpå 12 måneders modning i bare 10% nye fade og til sidst i forbindelse md aftapningen nul filtrering for ikke at forstyrre druen for meget.
En voldsomt fascinerende vin, som vores ven, der lærte os at sige ”fucking Merlot”, burde smage. En fyldig meget velkomponeret vin som både imponerer og charmerer takket være masser af krydderier og saftige brombær i hindbærkompot. Det er allerede dejligt, men der er helt sikkert noget endnu i støbeskeen, når vinstokkene får stukket rødderne lidt længere ned i Bolgheri ’s grus og kridt.