Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring
Ca' Orologio, Via Ca' Orologio, 7A, 35030 Baone PD, Italien
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Spændende, original og meget aromatisk Moscato-domineret vin, der er blevet landet som en crossover mellem hvidvin og orange vin. Den er skabt af Maria-Gioia Rosellini, som tilbage i 1996 med to småbørn i haserne begav sig ud på nyt eventyr, da hun overtog et pragtfuldt landsted fra slutningen af 1600-tallet nedenfor i Colli Euganei. Og i årene der fulgte forvandlede hun det til sin egen økologiske vingård samtidig med at hun begyndte at flirte med Rudolf Steiner, hornmodnet komøg og månefaserne.
En af de vine, som har været med næsten fra starten, er denne Salaróla, som er Maria-Gioia's spændende fortolkning af Moscato-druen, som hun mener er så aromatisk at den ikke alene lader sig tøjle af frugtsyren og derfor har hun fra starten valgt at lade den friskpressede druemost blive sammen med drueskallerne (ikke kernerne) inden den egentlige gæring for at tilføre vinen en snert af garvesyre. I starten drejede det sig om mindre end et døgn, men efterhånden, som Maria Gioia blev fascineret af den bitre bund hun fik lagt i vinen, er trækketiden vokset til både 4 og nogle gange 5 dage med den lille sidegevinst, at vinen i sin nuance får et smukt gyldent kobberstik.
Der er tale om hånd høstede druer fra 25 til 40 år gamle vinstokke og ved siden af Moscato er der også Pinot Bianco, Riesling og Friulano på spil i vinen. Gæringen sker i rustfrit stål hvor også hovedparten, nogle gange al vinen, modner sur Lie i 7-9 måneder frem mod aftapningen på flaske der sker uden klaring, uden filtrering og med en så minimal svovltilsætning at den kun netop reducere muligheden for alt for stor flaskevarians.
En gylden hvidvin, en orange vin og/eller en natur vin? Svaret blæser i vinden og Maria Gioia Rosellini fortæller, at hun er lidt ligeglad, og at hun ikke har noget behov for at blive sat bås. Slet ikke når båsene endnu ikke er klart definerede. Hvorom alting er så er dette ikke en metervare, og det fik en italiensk blokker formuleret så fint, da hun smagte vinen for første gang sidste år: "Allacciate le cinture di sicurezza, PAR-TEN-ZA!" hvilket betyder noget retning af "Spænd sikkerhedsselerne, for nu er der AFGANG!
En forunderlig vin hvor der bag det forgyldte ydre gemmer sig en subtil duft af blomstrende iris, saftige nektariner, sprøde kvæder og syltet citrus, som kontrapunktisk bliver fanget og fastholdt i et helt tørt bitterfrisk udtryk, hvor også fennikel, koriander og rosmarin bliver bragt i spil på den fede måde.
Som aperitif er Salaróla et frækt alternativ til tør Vermouth fra den allerøverste skuffe. Genial sammen med seriøs Parmaskinke og gudesmuk sammen med frisk hjemmelavet ravioli med et fyld af stuvet radicchio fra nogle af de gamle sorter fra tiden før man begyndte at avle bitterheden bort. Den skal blot koges i hønsefond og derpå drysses med parmesan!
Årgang | 2019 |
Land | Italien |
Region | Veneto |
Distrikt | Veneto IGP |
Producent | Ca’Orologio di Maria Gioia Rosellini |
Vinmager | Maria Gioia Rosellini |
Druer | Moscato (80 %) |
Pinot Blanc (7 %) | |
Riesling (7 %) | |
Friulano (6 %) | |
Nettoindhold | 0,75 l |
Lukkeanordning | Naturkork |
Produktionsform | Økologisk |
Alkoholprocent | 13,5 % |
Restsukker | 2,0 g/l |
Svovlindhold | 37 mg/l |
Lagring | 7-9 måneder sur Lie i rustfrit stål. En lille del raffineres i franske fade. |
Forventet holdbarhed | 2-5 år fra høståret. |
Serveringstemperatur | 7 - 9 °C |
Varenr.: | 218470 |
"When I was twenty-six we lived in a beautiful house in the city, but I really missed the countryside and so did my boyfriend Nicola.
It was spring time and with great enthusiasm we began looking for our dream home in the Euganean Hills.
We fell in love with it on the spot! The fascinating sixteenth-century Villa Ca’Orologio – once owned by the Dondi dall’Orologio family – and the vineyards of the “brolo” (the land belonging to ancient country mansions) and the “barchessa” (a traditional barn). After a challenging restoration that lasted almost five years, this is now where we have our winery, the Brolo di Ca’Orologio agriturismo, and our cherished home.
It must have been written in my stars that I was to become a farmer and this finally came about in 1995.
At the beginning we sold our grapes then, in 2002, we began making wine ourselves. I have never studied winemaking and what I have learned is the result of trial and error, precious advice and, above all, my desire to do things properly. Louis Pasteur’s Etudes sur le vin was an immensely compelling text, but it did not make a vigneron of me.
And how many years does it take to master the art of making wine with grapes that are different every year? Perhaps not even a lifetime is enough. But I believe that intuition, imagination, curiosity, and courage to forge ahead – and probably a bit of luck too – are all in the mix."
- Maria Gioia Rosellini, Ca' Orologio
Veneto er en stor og betydningsfuld vinregion i det nordøstlige Italien. Regionen er rig på vintyper, og har gennem de seneste årtier nydt voksende anderkendelse. Der produceres en bred vifte af rødvine fra de lette Bardolinoer ved Gardasøen til de kraftige og alkoholrige Amarone vine fra Valpolicella. I nordøst produceres den mousserende Prosecco på Glera druen, og Soave har for længst slået sit navn fast for blomstrende, friske hvidvine på Garganega og Trebbiano. Der dyrkes i stigende grad internationale sorter som Cabernet Sauvignon, Merlot og Pinot Noir.
Veneto IGP dækker hele regionen Veneto og bruges sædvanligvis af producenter, der enten laver vine af druer dyrket udenfor regionens DOC eller DOCG’er eller som vælger at bruge druesorter eller fremstillingsmetoder, som ikke er inkluderet under reglerne DOC og DOCG’erne. Der kan produceres hvid, rød, rose samt søde vine og reglerne herfor er generelt meget liberale med det overordnede tema, at det, der står på etiketten også er det, der er i flasken.
Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring