Old Bastard med den vidunderlige humoristiske label med den let besoffene, men tydeligt lykkelige herre er Kaeslers mest berømte vin, og en af fineste og mest subtile oversøiske Syrah-vine overhovedet. Vinen blev lanceret tilbage i 1998 og har siden opnået kultstatus. Vinelskere fra hele verden lader sig indrullere på Kaeslers mailingliste, og i øjeblikket tager det et års tid, før man kan komme i betragtning til maksimalt 6 flasker.
Vi har været faste kunder næsten lige siden Reid Bosward og Stephen Dew overtog Kaesler Wines, og vi får derfor hvert år vores faste ration af denne kultvin, som Lisa Perrotti-Brown, Jay S. Miller og i sin tid også Robert M. Parker Jr. himself konsekvent har begavet med 95-point eller mere i The Wine Advocate siden de smagte vinen første gang i 2002.
Vinen kommer fra en parcel på lidt mere end 1 ha. tilplantet tilbage i 1893 af Daniel Kaesler, og det vurderes, at op mod 80% af de krogede vinstokke på den lille vinmark stadig er de oprindelige. Kunstvanding undlades, og selvom udbyttet fra de op til 122 år gamle vinstokke er beskedent reduceres høstudbyttet alt efter årgangen yderligere med 20-30% for at sikre ultimativ kvalitet i druematerialet.
Høsten sker ved daggry, og efter sorteringen af klaserne og efter alle stilke er fjernet gærer vinen i rustfrit stål og modner herefter i 35% nye og resten 1 år gamle franske fade efter nogle rutiner i kælderen, som Stephen Dew kalder "innovative og endnu ikke åbenbaret i den nye verden". Hvad det går ud, mangler vi stadig at finde ud af.
Som altid en enestående vin, som forener power og intensitet med en fornem friskhed og overraskende drinkability. Der er masser af modne hindbær, blåbær og jordbær både til næsen og ganen og omme bagved får den primære frugt følgeskab af forfriskende rabarber, der smelter sammen med anis, kardemomme og kaffe fra fadlagringen for at ende i et fyldigt og saftigt udtryk, som man ikke kan undgå at blive forelsket i.
Nyd den til store saftige bøffer fra det bedste kroghængte - eller som det nu hedder - tørmodnede oksekød du kan få fat i, eller til forsigtigt grillede koteletter af marsk lam krydret med friske hvidløg og friske rosmarinkviste.