Tidligere har de to entusiastiske brødre David og Daniele Pelassa blot produceret en enkelt Barolo, som i de bedste år fik lov til at modne lidt længere og dermed blev forvandlet til en Riserva, men nu har de blandet kortene og begaver os i særlige årgange med denne San Lorenzo di Verduno.
Der er tale om frugt fra brødrenes 2 små parceller oppe bag det lille kapel S. Maria del Carmelo, som begge ligger med en sydlig eksponering på den stejle San Lorenzo-skråningen, der kom med i den såkaldte "Le Menzioni", da vinmarkerne i Barolo-distriktet blev kortlagt i 2010. Altså det der ville svare til en Premier eller Grand Cru i Bourgogne.
Da en Barolo SKAL produceres inden for distriktets grænser, har brødrene lejet et hjørne hos vennen Marcella Bianco i Cantine Castello di Verduno. Her afstilkes og sorteres druerne lige så snart de ankommer hvorefter de knuses og pumpes op i rustfri ståltanke, hvor gæringen de første dage ledsages af daglige overpumpninger (dèlestage) for at tilføre mere farve og udvinde mere frugt. Vinen fyldes på en blanding af franske og slovenske egefade i forskellige størrelser (ingen nye), hvor den afslutter den malolaktiske gæring og modner i 24 måneder frem mod det tidspunkt hvor Daniele kommer forbi og sammenstikker den endelige vin, som tappes på flasker og transporteres op til Pelassas brødrene egen kælder 30 km. længere nordpå, hvor den modner i yderligere 12 måneder inden den frigives til salg.
Fraværet af nye fade og den overvejende brug store slovenske egefade betyder, at vinen kommer i et udtryk, som nogle ville kalde Old School. Der er ikke gjort noget forsøg på at maskere Nebbiolo-druens tanniner, og der er lige fra vinens skænkes fornemt hul igennem til druens subtile parfume og finurlige frugt. Vinen er stadig i sin ungdoms vår og meget vital og den kan med fordel smides i en karaffel inden den skænkes i familiens største glas. Så vil den langsomt blomstre og byde sig til med stadig større kompleksitet og finesse. Der er friske kirsebær og modne brombær, som byder sig til sammen med dybere lag af tjære, tobak og Sichuan-peber, som også bringer noter af enebær og gran ind i billedet. Så markant, frisk og mineralsk i munden, at der er tale om en udpræget madvin, men samtidig også en vin, som er så aromatisk, at det er en fornøjelse at blive ved med at observere de små nye nuancer, som viser sig jo længere tid vinen står i glasset.
En klassisk, koncentreret Barolo som kan nydes både til lyst og mørkt kød gerne med gode intense saucer. Skulle der være råd er den sublim til retter, der krydres med trøfler, sorte som hvide. Vinen vil løfte både retten og sig selv!