Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring
Andre spændende produkter
Attilio Ghisolfi, Località Bussia , 27 - Cascina Visette, 12065 Monforte D'alba CN, Italien
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Hos Attilio Ghisolfi, der ikke er forvænt med det helt høje vurderinger, havde de svært ved at få armene ned, da de erfarede, at den respekterede Bruce Sanderson, der har skrevet om italienske vine i det famøse vinblad Winespectator siden 1993, begavede denne Barolo med hele 95 point og samtidig gav den denne lille kærligt bundne buket roser med på vejen: "Enticing cherry and raspberry flavors mark this round, supple Barolo, with accents of anise, leather, mineral and tar. Shows some muscle underneath, providing a base of dense tannins for support. All the elements mesh nicely, providing a lasting impression of sweet fruit in the lingering aftertaste."
Attilio Ghisolfi holder til nærmest oppe på toppen af den lille Strada Provenciale 9 der forbinder Monforte d'Alba og Castiglione Falletto og dermed bor de nærmest midt i det 190 ha. store Bussia, der tilbage i 1961 var den første Cru, der blev nævnt på etiketterne i Barolo. Ghisolfi har efterhånden som de fik succes og kom til penge købt adskillige parceller rundt omkring på de amfiteater lignende skråninger og producerer for tiden 3 vine derfra.
Dette er vinen fra deres yngste vinstokke, hvilket for tiden vil sige at de er 5-15 år gamle. De står alle med en syd sydvestlig eksponering på den centrale det af Bussia i 300-350 meters højde hvor jordbunden har den karakteristiske lyse nuance som italienerne kalder bianco tufaceo. Høsten er manuel med en soignering af drueklaserne allerede når de klippes fra vinstokkene, således at den sunde frugt ikke inficeres under transporten op til vingården.
Alle stilke fjernes og der gæres i omkring 16 dage uden fremmede gærstammer og med hyppige omrøringer og overpumpninger for at ramme husets lidt mørke og intense Nebbiolo stil. Den unge vin fyldes herefter på gamle brugte 2.500-3.000 liters fade af forskellig oprindelse hvor den modner 30 måneder inden vinene klares og den endelige cuvée sammenstikkes og tappes på flaske.
Som allerede antydet en Barolo til den mørke nogen ville måske sige lidt maskuline side som leverer en voluminøs næse med karakteristiske noter af mynte, hyldebær, lakrids, læder, tjære og tobak. Fyldig, bredskuldret og vedvarende blandt andet qua et markant tanninsk bid og en frisk syre som betyder, at vinen stadig gerne vil forbi en karaffel inden den skænkes.
Årgang | 2015 |
Land | Italien |
Region | Piemonte |
Distrikt | Barolo DOCG |
Producent | Attilio Ghisolfi |
Vinmark | Bussia |
Vinmager | GianMarco Ghisolfi |
Druer | Nebbiolo (100 %) |
Nettoindhold | 0,75 l |
Lukkeanordning | Granuleret kork |
Antal flasker produceret | 11600 |
Produktionsform | Konventionel |
Alkoholprocent | 14,5 % |
PH-værdi | 3,56 |
Restsukker | 0,7 g/l |
Syreindhold | 6,3 g/l |
Svovlindhold | 61 mg/l |
Fadlagret | Ja |
Lagring | 30 måneder i store slavonske fade |
Forventet holdbarhed | 12-15 år fra høståret. |
Serveringstemperatur | 16 - 18 °C |
Varenr.: | 217120 |
Slutningen af 1980’erne og begyndelsen af 1990'erne var år præget af store forandringer i Langhe og i Barolo i særdeleshed. Det var her vinene etablerede sig på den internationale scene og kort efter begyndte konturerne til den mad- og vinturisme, som præger hele provinsen i dag, at kunne skimtes.
Attilio Ghisolfi er et barn af den nyvundne stolthed og de nye muligheder som dukkede op. Således var det først i 1988 at familien besluttede at satse på vinproduktionen og tappe sin egen vin. Indtil da havde det handlet lige så meget om frugt og grøntsager som om vin og de druer man dyrkede blev alle kørt ned til kooperativet. Men i 1988 så markedet de flasker fra Attilio Ghisolfi og frem mod årtusindeskiftet gennemførte man en komplet omlægning af produktionsstrukturen. Frugthaverne blev solgt fra eller tilplantet med vinstokke og nye parceller, der var særligt velegnede til Nebbiolo druen på det mægtige Bussia amfiteater, som Attilio Ghisolfi bor på toppen af, blev tilkøbt med henblik på at producere Barolo på et vist niveau i den tilbyggede vinkælder.
Projektet lykkedes, og Attilio Ghisolfi er i dag en af de etablerede og respekterede producenter i Monforte d’Alba med fuld fokus på Nebbiolo, men også med plads til en solid Barbera og en flirt med Pinot Noir, som resulterer i både en Spumante metodo classico extra brut og rødvinen Pinay, der i sit navn spiller både på druen og referencen til ou pair piger fra Filippinerne hvorved den elegant signalerer, at Pinot Noir vinen er den udefra kommende i flokken.
Alle flaskerne fra Attilio Ghisolfi har i 2020 fået en grafisk overhaling for at blive lidt mere iøjnefaldende i en tid hvor meget mere i kommunikation handler om det visuelle. Det er blevet til en lille mand, der bliver fanget i forskellige situationer på sin færd op mod stjernerne i en Nebbiolo drue forvandlet til en varmluftsballon. En poetisk metaforik hvor druen symboliserer de muligheder familien fik, hvor den lille mand symboliserer den usikkerhed og de vanskeligheder, som har omgærdet familiens projekt og endelig stjernen som et symbol på familiens drømme og mål.
Attilio Ghisolfi producerer årligt 60.000 - 75.000 flasker fordelt på 7 forskellige vine.
Piemonte ligger i Nordvestitalien og er en af landets mest prestigefyldte vinregioner. Vinmarkerne ligger mellem Alperne i nordvest og Apenninerne i sydøst, og regionen udmærker sig ved at være domineret af lokale sorter som f.eks. Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Arneis og Cortese. Klimaet er gennemgående kontinentalt men præget af nærheden til bjerge, som begrænser nedbørsmængden. Stilmæssigt produceres en bred vifte af typer fra de tanninrige og længelevende vine fra Barolo, de saftige og friske Barbera vine, de lette hvidvine på Arneis og Cortese samt de søde, mousserende fra Asti på Moscato. En stor del af vinene i regionen produceres indenfor DOC og DOCG reglerne.
Barolo er et vindistrikt i Piemonte i det nordvestlige Italien. I de rullende bakker omkring byen Barolo syd for Alba produceres noget af Italiens fineste rødvin, og kun Nebbiolo druen må anvendes. Den plantes sædvanligvis på de bedste dele af sydvendte skråninger. Jordbunden varierer i distriktets 5 kommuner fra kalksten og mergel i La Morra og Barolo til mere sandsten i Castiglione-Falleto, Serralunga d'Alba og Monforte. Distriktet er kendt for aromatiske, tanniske og længelevende rødvine, omend der særligt de seneste år er kommet producenter på banen, der laver vine, som er hurtigere drikkeklar end tidligere tiders. Barolo skal pr lov lagres min 38 måneder hvoraf de 18 skal være på fad.
Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring