Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserGavekortAlle vineOmråderBourgogneBordeauxRhôneSancerrePiemonteToscanaPomerolRibera del DueroLoireMoselVenetoMarlboroughCalifornienDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Grej & Gaver
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingenKontaktJob hos Løgismose
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 10.710,-
Barolo Bussia Vigna Romirasco
- 6 stk. 10.710,-
2.100,-
2.800,- pr. l.
6 stk.
10.710,-
1.785,- pr stk.
Spar 1.890,-
Anbefalinger
Robert Parker - The Wine Advocate
95
Monica Larner - Juni 2015
James Suckling
95
April 2015
Vinous by Antonio Galloni
94
This is a gorgeous, beguiling Barolo from Aldo Conterno. Antonio Galloni - Marts 2015
Wine Spectator
93
Bruce Sanderson - December 2015
Beskrivelse
De såkaldte Bussia Skråninger nedenfor Monforte d’Alba er med sine 299 ha. en af de vigtigste kilder til fremragende Nebbiolo vine i hele Barolo distriktet og blandt de mange producenter der opererer i bakkerne er Conterno brødrene med deres ikoniske Granbussia med afstand de mest berømte.
Men Conterno ‘s ikoniske førstevin produceres kun i de år hvor frugten rummer et perspektiv på 25 år eller meget mere. I de andre år forvandles den til de 3 enkeltmarksvine Vigna Cicala, Vigna Colonnello og så denne Vigna Romirasco. Eller sådan var det i hvert fald frem til 2005. I de senere år er vinene blevet produceret i alle årgange i det brødrene nu vurderer, at de 3 vine i de bedste årgange sagtens kan undvære en del af frugten fra de ældste vinstokke, så der bliver plads til Granbussia.
På papiret kunne det ligne forsøg på at presse citronen, men i glasset er historien en anden hvilket de tilbagevendende tårnhøje vurderinger dokumenterer. Blandt andet er Robert Parkers meget kompetente kvinde i Italien Monica Larner ikke nærig med roserne og noterer efter at have kastet 95-point efter denne Vigna Romirasco at "Of the various estates that farm Bussia, Poderi Aldo Conterno shows exceptional results with this set of new releases. Collectors looking to put aside a few bottles of 2011 Barolo should start here."
Ord, der har en vis vægt al den stund Monica 3 gange er blevet hædret som "Best International Winejournalist" af Comitato Grandi Cru d'Italia og kald "Leader of Italian Excellence" i Gambero Rossos månedsmagasin.
Conterno brødrene arbejder med løbende udskiftning af vinstokkene på deres parceller, men da der er mange meget gamle stokke på deres del af Vigna Romirasco kommer frugten fra vinstokke der i gennemsnit er omkring 55 år gamle. Høsten er naturligvis manuelt med en soignering allerede nede på skråningen og endnu en når druerne ankommer til kælderen. Der gæres i rustfrit stål uden fremmede gærstammer og efterfølgende bliver den unge vin dekanteret adskillige gange - eller "renset" som Giacomo Conterno kalder det - inden turen går op i de store botti (store brugte og meget velholdte slovenske fade) hvor vinen alt efter årgangens profil modner 28-34 måneder frem mod aftapningen på flaske uden klaring eller filtrering.
Producent
følger
Oprindelse
Region
Piemonte ligger i Nordvestitalien og er en af landets mest prestigefyldte vinregioner. Vinmarkerne ligger mellem Alperne i nordvest og Apenninerne i sydøst, og regionen udmærker sig ved at være domineret af lokale sorter som f.eks. Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Arneis og Cortese. Klimaet er gennemgående kontinentalt men præget af nærheden til bjerge, som begrænser nedbørsmængden. Stilmæssigt produceres en bred vifte af typer fra de tanninrige og længelevende vine fra Barolo, de saftige og friske Barbera vine, de lette hvidvine på Arneis og Cortese samt de søde, mousserende fra Asti på Moscato. En stor del af vinene i regionen produceres indenfor DOC og DOCG reglerne.Distrikt
Barolo er et vindistrikt i Piemonte i det nordvestlige Italien. I de rullende bakker omkring byen Barolo syd for Alba produceres noget af Italiens fineste rødvin, og kun Nebbiolo druen må anvendes. Den plantes sædvanligvis på de bedste dele af sydvendte skråninger. Jordbunden varierer i distriktets 5 kommuner fra kalksten og mergel i La Morra og Barolo til mere sandsten i Castiglione-Falleto, Serralunga d'Alba og Monforte. Distriktet er kendt for aromatiske, tanniske og længelevende rødvine, omend der særligt de seneste år er kommet producenter på banen, der laver vine, som er hurtigere drikkeklar end tidligere tiders. Barolo skal pr lov lagres min 38 måneder hvoraf de 18 skal være på fad.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter