Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
{{loginError}}
Klub medlemskab
Vi har opdateret samtykket til Klub Løgismose Vin & Mad. Godkend for at logge ind.
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
{{loginError}}
Bliv medlem af Klub Løgismose Vin & Mad
Fri fragt til pakkeshop ved køb af vin eller spiritus
Klub Løgismose-magasinet tilsendt – elektronisk og som tryksag
Særlige medlemspriser på vin, spiritus, delikatesser og grej i magasinet
Invitation, rabatter og meget mere
Betaling som gæst
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Handle uden at logge ind
Du kan oprette dig som bruger i næste trin og få en konto
Dette er den flotte magnumudgave af Pelassa ’s saftige Barbera, som med sin fornemme forståelse for balancen mellem frugt og fad vil gå lige i hjertekulen på de fleste. Vinen er 6 gange i træk er blevet præmieret for sit fremragende forhold mellem pris og kvalitet af den førende italienske guide Gambero Rosso, og her i 2014 årgangen har den i tilgift har snuppet et ”World Wine Award” i det britiske vinmagasin Decanter.
Druerne høstes fra vinstokke, der i gennemsnit er 30 år gamle der sorteres og afstilkes, når de ankommer til vingården. Herefter presses de blidt og pumpes op i rustfri ståltanke hvor gæringen går i gang. Daglige overpumpninger (dèlestage) finder sted de første uger for at tilføre mere farve og udvinde mere frugt. Når den malolaktiske gæring er overstået modner vinen på franske og slovenske fade i forskellige størrelser, der ugentligt toppes op for at undgå enhver oxidation. Efter 12 måneder sammenstikkes den endelige vin som efter en let filtrering tappes på flaske og frigives til salg efter yderligere 12 måneders modning.
Resultatet er her i 2014, som ellers bød på mange udfordringer i form af for lidt sol og alt for meget regn, nærmest mesterligt. En fint fokuseret saftig Barbera med maser af modne brombær, blommer og ribs såvel i duften som i den fyldige smag hvor helt blide tanniner udløser en næsten kærtegnende oplevelse i munden. inden frugtsyren sparker friskheden på plads.
Et indlysende valg til intense pastaretter, saftige oksebøffer og også vital nok til at give selv stærke oste kamp til stregen.
Læs mere
Årgang
2014
Land
Italien
Region
Piemonte
Distrikt
Barbera d’Alba DOC
Producent
Pelassa
Vinmager
Daniele Pelassa
Druer
Barbera (100 %)
Nettoindhold
1,5
l
Lukkeanordning
Naturkork
Produktionsform
Konventionel
Alkoholprocent
14,0 %
PH-værdi
3,45
Restsukker
2,0 g/l
Syreindhold
5,9 g/l
Svovlindhold
70 mg/l
Indeholder sulfitter
Ja
Fadlagret
Ja
Lagring
12 måneder på franske og slovenske fade.
Forventet holdbarhed
4-6 år fra høståret.
Serveringstemperatur
16 - 18 °C
Varenr.:
200299
Producent
Vi tør godt uden at ryste på hånden udnævne de to entusiastiske brødre David og Daniele Palessa fra Azienda Vitivinicola Mario Pelassa til to af morgendagens stjerner.
Vi er i Piemonte i den søvnige landsby Borgata Tucci i hjertet af Roero distriktet, som i de senere år for alvor er begyndt at rivalisere vinene fra Barolo og Barbaresco.
De to brødre har været i gang i en halv snes år, og på det seneste er det lykkedes dem at skabe så dramatiske forbedringer i deres vine, at de i dag rivaliserer områdets bedste producenter.
Læs mere
Oprindelse
Region
Piemonte ligger i Nordvestitalien og er en af landets mest prestigefyldte vinregioner. Vinmarkerne ligger mellem Alperne i nordvest og Apenninerne i sydøst, og regionen udmærker sig ved at være domineret af lokale sorter som f.eks. Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Arneis og Cortese. Klimaet er gennemgående kontinentalt men præget af nærheden til bjerge, som begrænser nedbørsmængden. Stilmæssigt produceres en bred vifte af typer fra de tanninrige og længelevende vine fra Barolo, de saftige og friske Barbera vine, de lette hvidvine på Arneis og Cortese samt de søde, mousserende fra Asti på Moscato. En stor del af vinene i regionen produceres indenfor DOC og DOCG reglerne.
Distrikt
Barbera d'Alba er et vindistrikt i Piemonte i det nordvestlige Italien. Vinmarkerne ligger omkring byen Alba og overlapper de to prestigefyldte distrikter Barolo og Barbaresco. De bløde bakker med ler-og kalkholdig jordbund er optimale for druedyrkning, og Barbera trives i højere grad på de dele af skråningerne, hvor Nebbiolo ikke giver gode resultater. Af samme årsag kan der på samme skråning både dyrkes druer til Barolo og til Barbera d'Alba. Barbera d'Alba skal bestå af min 85% Barbera og de resterende op til 15% af Nebbiolo. I forhold til det andet velestimerede Barbera distrikt, Barbera d'Asti, er Barbera d'Alba kendt for at være mørkere og mere maskulin med mere struktur og syre.