Domaine Bila-Haut og dets omkring 60ha med veleksponerede parceller i Côtes-du-Roussillon blev en del af Michel Chapoutier snart verdensomspændende projekt i slutningen af 1999, og efter noget, der lignede 6 års tænkepause, begyndte der at drysse superintense Roussillon vine ud på markedet. Vine som både udfordrede, overraskede og begejstrede de internationale anmeldere.
Da Bila-Haut ligger omkring 60 km. for langt mod nord fulgte der imidlertid ingen parceller i Banyuls med i købet, og da markedet for hedvine ikke ligefrem var glødende omkring årtusindskiftet, forblev Frankrigs fornemste hedvin en mulighed for fremtiden. Den kom så 10 år senere, da Michel Chapoutier fik mulighed for at købe/leje nogle få højt terrasser med især gamle Grenache vinstokke og med i handelen fulgte fade med Banyuls høstet på de nyerhvervede terrasser tilbage i begyndelsen af 1990'erne.
Det ledte frem til, at de første Banyuls vine fra Domaine Bila-Haut var af den fadlagrede type og senere, at der kom et spring på næsten 20 år, da den første årgang af denne Banyuls havde præmiere i foråret 2015. Typen er den såkaldte Rimage, der er franskmændenes svar på Vintage Port, og ikke nok med at den lange fadlagring er væk, så er vinen også produceret med en "elevage milieu réducteur". Det vil sige helt uden fadlagring, således at den friske frugt får lov til at spille max.
Der er tale om håndhøstede meget modne Grenache-druer, som får lov til at slippe stilkene inden de knuses meget grundigt og derpå gærer med nærmest kontinuerlige omrøringer og overpumpninger for at ekstrahere så meget aroma og farve som muligt inden gæringen standses og restsukkerindholdet fikserer omkring de 100g. ved tilsætning af druesprit. Vinen modner herefter 8 måneder i tanken inden den tappes på flaske og efter yderligere op til 3 måneder frigives til salg.
En dejlig vin masser af søde røde og sorte frugter og i modsætning til ung Vintage Port er den hverken massiv eller afvisende. Bare abrikos og fersken, der flyder rundt jordbær og hindbærsaft tilsat rigelige mængder kirsch. Fyldig og sød, men ikke sliksød, nærmere forfriskende. Især hvis den serveres om sval.
En specialitet som de fleste vil holde af både som aperitif, sammen med friske frugttærter eller til desserter med mørk chokolade i gavmilde mængder.
Bemærk: Alkoholholdet ikke er som i Portvin, og vinen derfor bør nydes inden for de første dage efter flasken er åbnet.