Indtast din e-mail og vi sender dig en engangskode, som du kan bruge til at logge ind med. Når du er logget ind kan du ændre din adgangskode. Bemærk: Engangskoden er kun gældende i 15 min.
Vi har nu sendt dig en e-mail med en engangskode.
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Det lettere og perfekt afbalancerede franske alternativ til portvin med både lavere restsukkerindhold og alkoholindhold end Vintage Port. Banyuls Rouge Quintessence er, som navnet antyder, kvintessens eller det ultimative udtryk man kan opnå fra druerne der vokser på de helt særlige jordbundsforhold på de stejle kystnære skråninger mellem Collioure og Banyuls de sidste få kilometer inden Frankrig bliver til Spanien. Der er tale om 100 % overmodne og delvis rosinerede Grenache Noir druer, høstet fra op mod 100 år gamle vinstokke. Vinen fadgærer med så lidt manipulation som muligt, det vil sige uden omstikninger og for at minimere oxideringen efterfyldes fadene hver anden uge. Vinen får den tid, den behøver og i modsætning til i Douro stabiliseres vinen først ved tilsætning af brandy langt inde i det nye år, men i god tid inden aftapningen, der sker 12-14 måneder efter høsten. Resultatet er en forbløffende rent smagende og koncentreret Banyuls med lag på lag af sødmefyldte associationer til sommervarme røde bær i harmonisk balance med de mere krydrede noter fra den velafstemte fadlagring. Nyd den solo ved 12-14 grader som en dessert med tid til eftertanke eller server den til desserter med mørk chokolade, brombær og blåbær, eller som ledsager til risalamanden og kirsebærsaucen. I kombination med kraftige blåskimmeloste kan sød musik opstå. I denne kombination anbefaler vi en serveringstemperatur på 18 grader.
Årgang | 2014 |
Land | Frankrig |
Region | Languedoc-Roussillon |
Distrikt | Banyuls |
Producent | Coume del Mas |
Vinmager | Andy Cook og Philippe Gard |
Druer | Grenache (100 %) |
Nettoindhold | 0,5 l |
Lukkeanordning | Naturkork |
Antal flasker produceret | 500 |
Produktionsform | Konventionel |
Alkoholprocent | 16,5 % |
PH-værdi | 3,75 |
Restsukker | 100,0 g/l |
Svovlindhold | 98 mg/l |
Indeholder sulfitter | Ja |
Fadlagret | Ja |
Lagring | Barrel 11 years |
Forventet holdbarhed | 20 years |
Varenr.: | 130209 |
Domaine Coume del Mas ligger i den lille landsby Cousprou, som gemmer sig i bakkerne mellem de to badebyer Collioure og Banyuls, og her er Philippe og Nathalie Gard midt i et bemærkelsesværdigt projekt sammen med deres nye legekammerat Andy Cook.
Phillipe begyndte sin karriere som landbrugsingeniør og arbejdede i Chablis og Medoc med at rådgive om hvilke vinstokke, der passede bedst til de givne jordbundforhold, og det var derfor naturligt at køre op i bakkerne og sondere efter muligheder, når familien var på sommerferie i Collioure.
Phillipe indså, at de særlige jordbundsforhold med masser af kiselkalk i kombination med det omskiftelige mikroklima var den perfekte base for at producere ekstraordinært modne og subtile Grenache druer, og da han slet ikke fandt dette potentiale udtrykt i de lokale vine, blev det alvor. Phillipe begyndte at opkøbe små jordlodder med gamle vinstokke på de stejle kystnære skråninger, og da han sidst på året i 1999 havde samlet de første 10 ha. fordelt på mere end 25 små parceller, etablerede familien Domaine Coume del Mas.
Herefter er det gået stærkt, og i 2006 sluttede skotten Andy Cook til projektet efter at han have uddannet sig til ønolog i Australien og på New Zeeand. Sammen lejede de Domaine Mas Cristine hvorfra de efterhånden producerer et dusin forskellige meget spændende vine i mikroskopiske mængder under de to brands Consolation Wines og Tramontane Wines, og i den internationale presse er der bred enighed om, at Philippe og Andy sætter nye standarder for, hvor rene og velafbalancerede vinene fra Banyuls kan blive, samtidig med at de producerer nogle af Sydfrankrigs bedste Grenache funderede rødvine.
Den store og varierede sydfranske region, Languedoc-Roussillon strækker sig fra Nimes og Montpellier i øst i et bredt stræk langs kysten vestover til den spanske grænse. Languedoc er den østlige del som er meget franskpræget, mens den vestlige er tydeligt influeret af nærheden til Spanien og den catalanske kultur. Hele området nyder godt af det tørre og lune Middelhavsklima, som giver optimale forhold for druemodning. Grenache er meget udbredt, særligt i Roussillon hvor den bla. bruges til produktion af hedvine, men også Carignan og Syrah samt en række internationale sorter sorter som Chardonnay og Merlot findes i bred udstrækning.
Banyuls ligger i det sydøstlige hjørne af Roussillon i Sydfrankrig tæt på den spanske grænse. Ca 1000 ha er plantet og generelt på terasser i bagende sol og udsigt til Middelhavet. Banyuls appellationen tillader udelukkende forstærkede vine af typen Vin Doux Naturel. De er tilsat spiritus tilligt i gæringsforløbet på linje med Portvin, men sædvanligvis op til en lavere alkoholprocent, dvs ca 16 mod de typiske ca 20 for Portvin. Hoveddruen er Grenache Noir, og det meste Banyuls er rødt, men der produceres også små mængder hvid og rosé på særligt Grenache Gris og Grenache Blanc. Udtrykket Rimage på etiketten refererer til vine, der er blevet lagret uden ilt, så de fremstår med tydelige bærnoter (som Ruby Port), mens Rancio refererer til vine lagret oxidativt, så de udtrykker mere tørret frugt og nødder (som Tawny Port).