Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring
1 Rue de la Madeloc, 66660 Port-Vendres, Frankrig
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Galateo er slet og ret det græske ord for "jorden", og vinmageren Philippe Gard har givet dette navn til denne vin som en ydmyg hyldest til de helt særlige jordbundsforhold, som på de bedste og stejleste kystnære skråninger på de sydligste km. af den franske Middelhavskyst leverer et druemateriale, som på ingen måde står tilbage fra det, der giver portugiserne de allerypperste Portvine i Douro dalen.
100% overmodne delvis rosinerede Grenache Noir druer fra 60-90 år gamle vinstokke, høstet så sent, at ha. udbyttet er nede på 15-18 hl., og med et sukkerindhold, der betyder, at druerne ankommer til kælderen med et potentielt naturligt alkoholindhold på 20-22 %. Druerne sorteres og soigneres inden alle stilke fjernes herefter knuses de inden most, skind og kerner får lov til at stå og samle sig i 3-4 dage inden temperaturen hæves og gæringen langsomt sætter ind ledsaget af fodtramp. Når sukkerindholdet kommer ned omkring eller lidt under de 100g. pr. liter stadses gæringen ved tilsætning af en kvalitetsbrandy, og herefter modner vinen 6 måneder i brugte 225 liters fade inden den tappes på flaske uden forudgående klaring eller filtrering.
Resultatet er en perfekt afbalanceret fantastisk ren og elegant dessertvin med masser af sorte kirsebær, blommer og andre fuldmodne røde modne bær til såvel næsen som ganen. Et lettere, friskere og lidt mindre sødt alternativ til Vintage Port med spændende anvendelsesmuligheder både i det salte og søde køkken.
Oplagt til ris a la mande juleaften, men alt for dejlig til bare at komme på bordet denne ene aften. Fremragende til desserter med mørk chokolade såsom fondant eller mousse eller for eksempel sammen med en brombær eller blåbærtærte. Eller i kombination med kraftige blåskimmeloste. Sød musik opstår!
Årgang | 2018 |
Land | Frankrig |
Region | Languedoc-Roussillon |
Distrikt | Banyuls |
Producent | Coume del Mas |
Vinmager | Andy Cook og Philippe Gard |
Druer | Grenache (100 %) |
Nettoindhold | 0,5 l |
Lukkeanordning | Naturkork |
Produktionsform | Konventionel |
Alkoholprocent | 16,0 % |
Restsukker | 85,0 g/l |
Fadlagret | Ja |
Lagring | 6 måneder på brugte 225 liters fade. |
Forventet holdbarhed | 4-6 år fra høståret. |
Serveringstemperatur | 10 - 12 °C |
Varenr.: | 215441 |
Domaine Coume del Mas ligger i den lille landsby Cousprou, som gemmer sig i bakkerne mellem de to badebyer Collioure og Banyuls, og her er Philippe og Nathalie Gard midt i et bemærkelsesværdigt projekt sammen med deres nye legekammerat Andy Cook.
Phillipe begyndte sin karriere som landbrugsingeniør og arbejdede i Chablis og Medoc med at rådgive om hvilke vinstokke, der passede bedst til de givne jordbundforhold, og det var derfor naturligt at køre op i bakkerne og sondere efter muligheder, når familien var på sommerferie i Collioure.
Phillipe indså, at de særlige jordbundsforhold med masser af kiselkalk i kombination med det omskiftelige mikroklima var den perfekte base for at producere ekstraordinært modne og subtile Grenache druer, og da han slet ikke fandt dette potentiale udtrykt i de lokale vine, blev det alvor. Phillipe begyndte at opkøbe små jordlodder med gamle vinstokke på de stejle kystnære skråninger, og da han sidst på året i 1999 havde samlet de første 10 ha. fordelt på mere end 25 små parceller, etablerede familien Domaine Coume del Mas.
Herefter er det gået stærkt, og i 2006 sluttede skotten Andy Cook til projektet efter at han have uddannet sig til ønolog i Australien og på New Zeeand. Sammen lejede de Domaine Mas Cristine hvorfra de efterhånden producerer et dusin forskellige meget spændende vine i mikroskopiske mængder under de to brands Consolation Wines og Tramontane Wines, og i den internationale presse er der bred enighed om, at Philippe og Andy sætter nye standarder for, hvor rene og velafbalancerede vinene fra Banyuls kan blive, samtidig med at de producerer nogle af Sydfrankrigs bedste Grenache funderede rødvine.
Den store og varierede sydfranske region, Languedoc-Roussillon strækker sig fra Nimes og Montpellier i øst i et bredt stræk langs kysten vestover til den spanske grænse. Languedoc er den østlige del som er meget franskpræget, mens den vestlige er tydeligt influeret af nærheden til Spanien og den catalanske kultur. Hele området nyder godt af det tørre og lune Middelhavsklima, som giver optimale forhold for druemodning. Grenache er meget udbredt, særligt i Roussillon hvor den bla. bruges til produktion af hedvine, men også Carignan og Syrah samt en række internationale sorter sorter som Chardonnay og Merlot findes i bred udstrækning.
Banyuls ligger i det sydøstlige hjørne af Roussillon i Sydfrankrig tæt på den spanske grænse. Ca 1000 ha er plantet og generelt på terasser i bagende sol og udsigt til Middelhavet. Banyuls appellationen tillader udelukkende forstærkede vine af typen Vin Doux Naturel. De er tilsat spiritus tilligt i gæringsforløbet på linje med Portvin, men sædvanligvis op til en lavere alkoholprocent, dvs ca 16 mod de typiske ca 20 for Portvin. Hoveddruen er Grenache Noir, og det meste Banyuls er rødt, men der produceres også små mængder hvid og rosé på særligt Grenache Gris og Grenache Blanc. Udtrykket Rimage på etiketten refererer til vine, der er blevet lagret uden ilt, så de fremstår med tydelige bærnoter (som Ruby Port), mens Rancio refererer til vine lagret oxidativt, så de udtrykker mere tørret frugt og nødder (som Tawny Port).
Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring