Vincent Prunier er en af en hel række Pruniers, der holder til i Auxey-Duresses. Han startede i 1988 med bare 2 ha. som hans forældre, der ikke var i vinbranchen, havde arvet, og derfra har han med hårdt arbejde og en række aftaler funderet på gensidig respekt opbygget sit domaine, således at han i dag kontrollerer 13 ha. fordelt på hele 12 forskellige appellationer.
Blandt andet et par sydøst og østvendte parceller i Auxey-Duresses på til sammen 1,2 ha., herunder et stykke på Lieux-dits Creux de Tillet med op til 70 år gamle vinstokke, som er med til at gøre dette til et spændende alternativ til de mere kendte og mere pebrede vine fra Meursault. Vincent Prunier ejer ikke selv alle parcellerne, så der er tale om nogle af de nu næsten forsvundne såkaldte métayage-aftaler, hvor vinstokkene lejes mod et fast årligt antal flasker, som udlejer så kan drikke eller sælge videre i eget navn.
Vincent er en af de mange, der ikke mener økologi at er den eneste vej frem mod større bæredygtighed og han følger derfor de lidt mere pragmatiske principper, der er formuleret i det franske HVE-manifest (Haute Valeur Environnementale). Han pløjer sine parceller for at tilskynde vinstokkenes rødder til at søge dybere ned og dermed fange flere facetter fra det terroir, som vinstokkene står i og dermed i teorien en større kompleksitet i den endelige vin.
Høsten er både manuel og maskinel og foregår, hvis det er varmt, i de tidlige morgentimer. På vingården sker der en soignering af klaserne inden de ryger op i den pneumatisk presse, og herefter får mosten tid til at sætte sig og klare i op til 48 timer inden den forvandles til vin og dernæst modner 10 måneder i brugte fade med omrøringer (batonnage) 2 gange om måneden de første 4 måneder.
En fin Auxey-Duresses til den friske side fordi Vincent Prunier høster druerne til denne vin som nogle af de første. Krydret, mildt blomstrende og stadig med markante noter af mirabeller, citrusfrugter og gule æbler inden lidt smørfedme fra den afbalancerede fadlagring og lidt svampe fra tiden i flasken ankommer og vidner om at dette er både solidt og klassisk håndværk.