Dette er en blomst vi har plukket I den franske naturvins entusiast og ambassadør Christophe Kaczmareks have. Via de 3 brands “Coq au Vin”, “French Beaches” og ikke mindst “Les Cuvées Décomplexées” har de seneste år lanceret en stribe ukonventionelle, ja man kunne måske endda kalde dem eventyrlystne vine, som har gjort ham til lidt af et ikon blandt dem der hylder naturlige vine med ingen eller minimal tilsætning af svovl.
Christophe Kaczmarek ejer ingen vinmarker og har heller ingen planer om at blive vinmager. Han er en iværksætter som har alle de franske vinproducerende regioner som sin legeplads og i samarbejde med unge vinproducenter som alle hylder minimal manipulation fremtryller han hvert år en stribe forskellige vine. Han hylder diversiteten og har det helt fint med at nogle af vinene blot bliver produceret en enkelt gang og dermed forbliver en sommerflirt for dem som nåede at smage dem. Men Christophe har også etableret nære venskaber med nogle af producenterne og det har betydet, at vi nu begynder at se nye årgange af nogle af de mest succesrige projektet.
Et af dem er denne mjavende kat, som er produceret af Fabien Jouves, der efter han overtog familievingården i 2004 har været ude på en rejse væk fra det konventionelle, hen over økologien og ind i naturvinenes univers med stærke biodynamiske sympatier. Vi er i sydvest Frankrig nær Lot-floden og Cahors, og vinen er da også overvejende skabt på Malbec-druen. Ja faktisk er der tale om en ”saignée” – en (sen) aftapning - fra Fabians gærende Cahors-vin, som har fået lov til at gære videre og derpå modne uden nogen form for manipulation i rustfrit stål frem mod aftapningen på flaske, der er sket uden klaring eller filtrering og med bare en minimal dosis svovl (30mg/l) for lige at stabilisere vinen og sikre, at den også kan nydes i Danmark.
En meget mørk rosé med en generøs duft af saftige kirsebær, appelsin og forskellige krydderier. På en gang blid og frisk med noter af granatæble, kirsebær og jordbær.
Christophe Kaczmarek synes ikke, at vinen lægger op til mange seriøse timer i køkkenet og forslår en leverance fra den lokale pizza-pusher eller en cheeseburger med brændte løg.
Fabien Jouves og hans Mas del Périé er certificeret hos ECOCERT, DEMETER og BIODYVIN
Etiketten:
“Supernovas are exceptional interstellar explosions. They give off gas and dust heated to millions of degrees, creating beautiful colors. The blue and green colors come from the emission of X-rays by gas heated to millions of degrees following the deflagrations generated by the explosion of the supernova. Red represents hot dust and yellow young stars, both detected by infra-red light. Which begs the question: are cats aliens propelled from the outer reaches of the galaxy by the explosion of the ‘Kitty Cat’ supernova?” - Christophe Kaczmarek
Dette er en vin fremstillet med såkaldt lav intervention, og så behersket anvendelse af svovl, at vi lander i naturvins familien, hvor vi hos Løgismose ligesom mange andre taler om, hvor "Funky" oplevelsen er. Det er et udtryk for, hvor vidt vinene smagsmæssigt adskiller sig fra konventionelt producerede vine, og for at forventningsafstemme og gøre det lidt nemmere at navigere i dette spændende univers har vi valgt at graduere dette grafisk:

Forvent tydelige naturvins-karakteristika