• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Det fornemme alternativ til Tavel

Producent: Château Mont-Redon | Område: Lirac

En af vores gode kunder nævnte, at han havde nydt Mont-Redons Lirac Rosé med udsøgt fornøjelse. Det resulterede i, at vi allerede inden druerne fra 2018- årgangen var lavet til vin, lagde billet ind på et parti, som nu er klar til at til at glimte i solen på terrasserne rundt omkring i det danske land.

De fleste forbinder Côtes du Rhône med Châteauneuf-du-Pape, Gigondas, Vacqueyras og hvad alle de andre kommuner, der byder sig til med saftige rødvine nu ellers hedder, og på forunderlig vis forbliver de flestes fokus ovre på Vaucluse-siden af Rhônefloden, mens kun få tager den korte tur ind i Gard ad den 4-sporede La Languedocienne.

Dermed forbliver især den beskedne landsby Lirac og vinmarkerne, der putter sig mellem de blide bakker ned mod floden uopdagede for de fleste, og der er ikke mange, som i dag er bekendt med, at det engang var denne vin – og ikke Châteauneuf-du-Pape – der blev afskippet fra havnen i Roquemaure for at blive nydt af både paver og konger.

Desværre fik Lirac i 1863 den tvivlsomme ære at lægge jordbund til de første udbrud af phylloxera, da en vinbonde plantede nogle vinstokke han havde taget med sig hjem fra en rejse til Californien. Måske derfor blev vinnavnet Lirac for en tid skrevet ud af historien, og det er først efter 1945, da Lirac fik sin egen AOC, at navnet igen dukkede op i bøgerne, og nu især blev forbundet med let-drikkelige rosévine. De forsvandt næsten i 1970'erne da alting skulle handle om rødvin, men i disse år svinger pendulet igen, og nu rapporterer alle de 52 producenter, der tapper deres egen Lirac-vin, samstemmende, at de slet ikke er færdige med at skrue op for produktionen af de lyserøde vine.

Således også på Mont-Redon, der her i 2018 fordobler deres produktion af Lirac Rosé. Familien har været aktive i Lirac siden 1997 hvor Didier Fabre og Jean Abeille købte 21 ha. med de små karakteristiske rullesten omkring Verda Cantegril oppe bag Roquemaure.

Lirac Rosé, 2018 Château Mont-Redon

Lys, gavmild, letløbende rosé med ne noter af jordbær og hindbær skabt på mosten fra hånd- høstede Grenache- og Syrah-druer, der er truk- ket fra den gærende rødvin ved den såkaldte méthode saignée. Den malolaktiske gæring er standset for at opnå større friskhed, og vinen er modnet 8 måneder sur lie for at udvikle større kompleksitet og mineralitet. Missionen er lyk- kedes, og vi er glade for at der nu produceres så meget, at vi også kan tilbyde vinen som et spændende alternativ til Tavel.