• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Serveringstemperatur

Chefsommelier, Thilde Maarbjerg

 

Den rette serveringstemperatur betyder en hel del for oplevelsen af vinen. Er vinen ikke tempereret korrekt i forhold til sin type, kan det give en dårligere oplevelse af vinen. Alkoholen kan for eksempel komme til at dominere smagen, eller vinen kan komme til at mangle syre til at balancere sødmen.

En optimal serveringstemperatur kan defineres som det antal grader celcius, vinen skal have for at være i bedst mulig balance.

Overordnet set arbejder man med 4 forskellige serveringstemperaturer for optimal nydelse af 4 grundtyper vin:

  1. Lette, friske hvidvine og mousserende vine, ca. 7° C
  2. Fyldige hvidvine (typisk fadlagrede), ca. 10° C
  3. Lette rødvine, ca. 15° C
  4. Kraftige rødvine, ca. 18° C

Når vinen skænkes i glasset stiger temperaturen typisk 2 grader indenfor de første par minutter, og det kan derfor være formålstjenligt, at servere vinen en grad eller to under den anbefalede.

Har du ikke et vinkøleskab, eller en kælder til opbevaring af vinene, så er der en god tommelfingerregel, der siger, at en vin stiger 1 grad i temperatur hvert 10. Minut, hvis den har været på køl og kommer ud i stuetemperatur.

 

Hvordan bliver man en dygtig vinvært? og hvilken parlør bruges om vinproduktion?

Hvordan skal vin opbevares?

Bliv klogere på opbevaringsmetoder, temperaturer, luftfugtighed og meget mere.

Læs mere