• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

SÅDAN SABLER DU CHAMPAGNE

En tradition der stammer helt tilbage fra Napoleonstiden og som vil vække opsigt ved festlige lejligheder.

 

  • Sørg for at flasken er helt afkølet. Dette er meget vigtig for at gøre selve sableringen så sikker som mulig, snittet så rent som muligt samt at undgå at miste vin, som sprøjter ud.
  • Tag folie og trådnet (graf) forsigtigt af. Undgå så vidt muligt at påvirke selve korkproppen.
  • Drej flasken så flaskens samling (en af de to steder, den er limet sammen) peger direkte opad.
  • Hold om Champagneflaskens bund, så bunden hviler på håndfladen. For ekstra sikkerhed kan du have et viskestykke eller klæde rundt om hånden mellem den og flasken. Din tommelfinger bør pege opad og være henover selve samlingen.
  • Flasken holdes i en 45 graders vinkel væk fra dig selv og væk fra dyr, mennesker eller genstande, der kan gå i stykker, f.eks. en rude.
  • For ekstra sikkerhed kan sikkerhedsbriller anvendes.
  •  Læg sablen på flasken med den ”skarpe” side pegende mod flaskens hals lige over tommelfingeren, så den ved selve sableringen bevæger sig hen over samlingen på flasken.
  •  Med et bevidst, men ikke for kraftfuldt skub bevæges sablen langs flaskens samling op mod proppen. Forestil dig, at sablen fortsætter ud i strakt arm, det giver som regel det bedste snit (og ser flottest ud).
  •  Hold fortsat flasken let vinklet indtil, du er sikker på, den ikke bruser.
  •  Servér fra flasken og pas herefter på, åbningen er skarp og flasken bør håndteres forsigtigt.

Champagne i verdensklasse

SAVOIR-FAIRE I CHAMPAGNE

Læs mere her