• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Hvad skal vi spise og drikke?

Klub Løgismose-magasinet handler i sin grundtanke om at inspirere til netop det. Der er dem, der spiser for at overleve, og så er der dem, der lever for at spise og for hvem den kulinariske verden er et uendeligt skatkammer. ER bordets glæder egentlig den sande rigdom? Findes der andet, som på samme måde kan samle mennesker på daglig basis og vække glæde, nydelse og velbehag? Personligt er måltiderne, især aftensmåltidet, højdepunktet på min dag, og allerbedst er det, hvis jeg kan nyde det med andre.

Chefsommelier Thilde Maarbjerg

 

Jeg kendte ikke meget til sæsoner, før jeg startede i restaurationsbranchen. Der var noget med jordbær og ærter om sommeren, men ellers kan jeg ikke med stolthed sige, at jeg spiste efter sæson- erne. Icebergsalaten var pyntet med agurk og tomat hele året, og der blev serveret kartofler uanset hvilken måned, der stod på kalenderen. Det var en åbenbaring for mig at træde ind i en branche og især en restaurant som Kong Hans, hvor sæson var ALT. Jo tættere på, man kunne komme, jo bedre. Men sæson er ikke kun dansk, resten af verden har også sæsoner, og særligt blev jeg bekendt med de sydeuropæiske sæsoner, som både kunne køre helt modsat af de danske, men som også indeholdt varer, som ikke var tilgængelige fra danske producenter. Det skabte en mangfoldighed som gjorde det så meget mere spændende at være et sansende væsen, og det har medført, at jeg i dag altid glæder mig til, noget nyt kommer i sæson.

Tag bare frugterne. Når jordbærrene går på held, starter hindbærrene og kirsebærrene, så kommer pærerne, derefter æblerne og blommerne inden den danske frugtsæson slutter i løbet af oktober/ november. Men så kommer citrusfrugterne sydfra med saftige klementiner og appelsiner for ikke at nævne de aromatiske røde appelsiner, som kommer til sidst. I det tidlige forår er det sparsomt med sæsonfrugt, men så kan man glædes over de svesker, man lagde i Armagnac sidste efterår, eller de figner, der blev syltet i sensommeren. Vaniljeis  eller flødeskum til, så har man en vidunderlig dessert.

Sæson handler om at spise eller konservere tingene, når de er bedst, flottest, mest vel- smagende og faktisk også mest næringsrige.

I Klub Løgismose magasinet trækker vi sæsonernes bedste eksponenter frem og iscenesætter dem med tilberedning, stemning og regi, som gerne skulle skabe følelsen af at have lyst til at sidde netop dér og nyde netop dén ret.

 

På vinsiden ønsker vi i magasinet at præsentere nyheder fra vores sortiment samt at give idéer til mad og vinsammensætninger, der er aktuelle i sæsonen. Nogle er klassiske match, der appellerer til glæden ved det velkendte. Andre er mere vovede og stimulerer lysten til eventyr.


Min mand bryster sig af, at han aldrig laver den samme ret to gange. Det er for nemt for ham at sige efter 35 års professionel erfaring indenfor kokkefaget, og de fleste af os andre, dødelige, har et lille bibliotek af retter, som vi laver igen og igen. Men et bibliotek trænger også ind imellem til udskiftninger. Vi bestræber os på, at kompleksiteten i de retter, vi præsenterer, ikke gør dem ”pæne at se på, men umulige at lave”, ligesom man altid er velkommen til at bruge elementer af opskriften. Det bliver kokken ikke fornærmet over, siger han, men han glæder sig ved tanken om, at kunne bidrage til hjemmebibliotekerne for opskrifter.

I DETTE MAGASIN

Nu står der oktober i kalenderen og det bugner med friske råvarer, som står i kø for at komme ind, inden vinteren for alvor tager fat. Hårvildtsæsonen er startet og vi har netop fået en ny forrygende årgang fra Château de Haute-Serre i Cahors på lager, som bør prøves, også af skeptikere. De mørke rødvine tæller flere, og vi har premiere på nye vine fra Bolgheri samt en perfekt drikkemoden Clos de Marquis fra St Julien i Bordeaux. Eller måske skal eventyrlysten få plads og det er tid til at være en vogue med Pet Nat fra Loire?

Rigtig glædelig oktober til alle vores læsere.

 Thilde Maarbjerg

KLUB LØGISMOSE

Find inspiration til efteråret og tag på tur med Klub Løgismose

SE ALLE ARTIKLERNE